Έρχεται σπορ Hyundai αντίπαλος της Porsche;

Έρχεται σπορ Hyundai αντίπαλος της Porsche;

Ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Hyundai λέει ότι η μάρκα είναι ανοιχτή στην ιδέα ενός σπόρτσκαρ που θα προσφέρει ό,τι προσφέρει και μια Porsche. Μια Cayman, ας πούμε;

Ο πρώην διευθυντής της BMW Motorsport, Albert Biermann, που εργάζεται για τη Hyundai από το 2015, αποκαλύπτει ως επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης για τη νοτιοκορεατική εταιρεία ότι η φίρμα ενδιαφέρεται για το λανσάρισμα ενός σπορ αυτοκινήτου που θα αίρεται στο ύψος μιας Porsche. Ισχυρισμός αρκετός για να σκορπίσει χαμόγελα στους οπαδούς του ρόουντστερ N που «αποκαλύφθηκε» το 2019 από τη Hyundai ως πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Ο Albert Biermann είπε στους συναδέλφους μας της βρετανικής έκδοση του Evo σε συνέντευξη: «Η Hyundai δεν έχει όριο στη φιλοσοφία της. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία οι αποφάσεις παίρνονται γρήγορα. Αν σκεφτώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να λανσάρουμε ένα κεντρομήχανο σπορ μοντέλο N, θα το κάνουμε. Είναι τόσο απλό. Ο κινητήρας θα είναι πιθανώς λίγο διαφορετικός από αυτόν των συμβατικών Porsche. Έχουμε πολλά νέα μοντέλα πρόγραμμα ή υπό σχεδιασμό. Πιστεύω ότι η γκάμα "N" θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα τα επόμενα πέντε χρόνια και πάντως πολύ ταχύτερα από τα πρώτα πέντε».

Hyundai roadster

Το μέλλον είναι λοιπόν ευοίωνο για τους οπαδούς των σπορ μοντέλων με το σήμα «N». Ο Albert Biermann επιθυμεί να αξιοποιήσει όλη την ευελιξία που του προσφέρει η νέα θέση του μέσα στις ομάδες εργασίας της Hyundai. Σύμφωνα με τις φήμες, αυτό το Hyundai N θα έρθει να τοποθετηθεί στην ίδια κατηγορία με τα Porsche Cayman, Alfa Romeo 4C και Alpine A110.

Hyundai roadster

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube