node/37773

Έρχεται σπορ Hyundai αντίπαλος της Porsche;

Ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Hyundai λέει ότι η μάρκα είναι ανοιχτή στην ιδέα ενός σπόρτσκαρ που θα προσφέρει ό,τι προσφέρει και μια Porsche. Μια Cayman, ας πούμε;

Ο πρώην διευθυντής της BMW Motorsport, Albert Biermann, που εργάζεται για τη Hyundai από το 2015, αποκαλύπτει ως επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης για τη νοτιοκορεατική εταιρεία ότι η φίρμα ενδιαφέρεται για το λανσάρισμα ενός σπορ αυτοκινήτου που θα αίρεται στο ύψος μιας Porsche. Ισχυρισμός αρκετός για να σκορπίσει χαμόγελα στους οπαδούς του ρόουντστερ N που «αποκαλύφθηκε» το 2019 από τη Hyundai ως πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Ο Albert Biermann είπε στους συναδέλφους μας της βρετανικής έκδοση του Evo σε συνέντευξη: «Η Hyundai δεν έχει όριο στη φιλοσοφία της. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία οι αποφάσεις παίρνονται γρήγορα. Αν σκεφτώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να λανσάρουμε ένα κεντρομήχανο σπορ μοντέλο N, θα το κάνουμε. Είναι τόσο απλό. Ο κινητήρας θα είναι πιθανώς λίγο διαφορετικός από αυτόν των συμβατικών Porsche. Έχουμε πολλά νέα μοντέλα πρόγραμμα ή υπό σχεδιασμό. Πιστεύω ότι η γκάμα "N" θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα τα επόμενα πέντε χρόνια και πάντως πολύ ταχύτερα από τα πρώτα πέντε».

Hyundai roadster

Το μέλλον είναι λοιπόν ευοίωνο για τους οπαδούς των σπορ μοντέλων με το σήμα «N». Ο Albert Biermann επιθυμεί να αξιοποιήσει όλη την ευελιξία που του προσφέρει η νέα θέση του μέσα στις ομάδες εργασίας της Hyundai. Σύμφωνα με τις φήμες, αυτό το Hyundai N θα έρθει να τοποθετηθεί στην ίδια κατηγορία με τα Porsche Cayman, Alfa Romeo 4C και Alpine A110.

Hyundai roadster

node/39063

H FIAT μας δείχνει ένα teaser για τρεις «One-Off» εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 [video]

Θα φέρουν τις υπογραφές των Armani, Bvlgari και Kartell. 

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

H FIAT μας δείχνει ένα teaser για τρεις «One-Off» εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 [video]

Το τρέιλερ του «One-Shot», ενός διαφορετικού ντοκιμαντέρ από τη FIAT, μας δίνει μια πρώτη ιδέα για τα παρασκήνια της γέννησης των τριών «One-Off» ξεχωριστών ερμηνειών του νέου ηλεκτρικού FIAT 500. 

Τα FIAT 500 by Armani, Bvlgari και Kartell, αποτελούν μοναδικές δημιουργίες που κρύβουν μέσα τους όλο το πνεύμα του Ιταλικού στιλ. Στο ταξίδι της γέννησης τους, μας συνοδεύει στο ρόλο του αφηγητή, ο κ. Olivier François – Πρόεδρος της Fiat σε Παγκόσμιο Επίπεδο και Chief Marketing Officer της FCA. 

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους συντελεστές που δημιούργησαν τα τρία αυτοκίνητα, πληροφορίες και λεπτομέρειες για την επιλογή των υλικών, αλλά και τη συνολική φιλοσοφία του προγράμματος που εστιάζει στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

[Πηγή: FIAT]

node/39062

O Tobias Moers από το τιμόνι της Mercedes-AMG σε αυτό της Aston Martin

Αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της εταιρείας με στόχο την επάνοδό της στην κερδοφορία. 

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Tobias Moers από το τιμόνι της Mercedes-AMG σε αυτό της Aston Martin

Όλα δείχνουν πως η θητεία του Andy Palmer στο τιμόνι της Aston Martin φτάνει στο τέλος της. Και μάλιστα, ο Palmer ετοιμάζεται να παραδώσει τη θέση του CEΟ στον Tobias Moers της Mercedes-Benz.
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται ίσως και μέσα στην ημέρα, ίσως και αύριο. 

palmer
O Andy Palmer


Η θέση του Palmer τέθηκε σε αμφισβήτηση από τότε που ο δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll μέσω μιας κοινοπραξίας αγόρασε το 25% της εταιρείας τον περασμένο μήνα, πωλώντας στη συνέχεια μέρος του ποσοστού σε μια άλλη κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο επικεφαλής της ομάδας Mercedes-AMG F1, Toto Wolff.

Τον περασμένο μήνα, ο Stroll επανέλαβε την πίστη του στο σχέδιο προϊόντων που εκπόνησε ο Palmer και η ομάδα του, εστιάζοντας αρχικά στην κυκλοφορία της DBX, στη συνέχεια της Valkyrie και τέλος ενός νέου μεσαίου κινητήρα supercar, που ακούει στο όνομα Valhalla.

Να θυμίσουμε πως η Daimler ελέγχει το 5% των μετοχών της Aston Martin προμηθεύοντας την τελευταία με κινητήρες.