Έρευνα: Τα πιο αηδιαστικά πράγματα που αφήνουμε στο αυτοκίνητο

Έρευνα: Τα πιο αηδιαστικά πράγματα που αφήνουμε στο αυτοκίνητο

Τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα είναι το πιο συνηθισμένο σκουπίδι στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου, αλλά όχι και το πιο σιχαμερό, όπως φαίνεται.

Ο ρυθμός της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε πάντα με το αυτοκίνητό μας όσο θα θέλαμε. Για πολλούς, ο καθαρισμός της καμπίνας αναβάλλεται συνεχώς, με... αηδιαστικά αποτελέσματα, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της βρετανικής εταιρίας καθαρισμού ΕΟΤ Cleaning.

Στην ερώτηση «Ποια είναι τα πιο αηδιαστικά πράγματα που έχετε βάλει στο αυτοκίνητο και έχετε ξεχάσει εκεί», η δημοφιλέστερη απάντηση ήταν τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα, με ποσοστό 39,1%. Στη 2η θέση, με ελάχιστη διαφορά, ακολουθούν οι παλιές συσκευασίες φαγητού take-away, με 38,6%. Αλλά το βραβείο του αηδιαστικότερου σκουπιδιού της πρώτης 3άδας πρέπει να πάει οπωσδήποτε στα αυτοσχέδια δοχεία ούρων, τα pee bottles, που υπήρχαν στο αυτοκίνητο του 32,2% των ερωτηθέντων!

Άλλα αντικείμενα που... κοσμούν την καμπίνα πολλών αυτοκινήτων είναι οι παλιές αποδείξεις (29,5%), οι συσκευασίες σοκολάτας (27,4%), τα χρήματα (26,1%, αν και είναι απορίας άξιο ποιος αηδιάζει τόσο με τα λεφτά, ώστε να απαντήσει κάτι τέτοιο), τα ψώνια/τρόφιμα (25,8%) και τα παλιά, χαλασμένα ανταλλακτικά του ίδιου του αυτοκινήτου (23,3%). Πιο πίσω στην κατάταξη βρίσκουμε τα πιο αηδιαστικά αντικείμενα, όπως... χρησιμοποιημένες πάνες (18,3%), χρησιμοποιημένα προφυλακτικά (10,3%), τρίχες βγαλμένες από τσατσάρα (9,7%), άπλυτα ρούχα και πετσέτες (8,9% και 8,7%) κ.ά.

Εκτός από τα ίδια τα αντικείμενα, η ίδια έρευνα κατέγραψε και τη συχνότητα καθαρισμού των αυτοκινήτων. Το 41,7% των οδηγών πλένει το αυτοκίνητο μια φορά κάθε 6 μήνες, το 24,7% κάθε 1-3 μήνες, και μόλις ένας στους δέκα το καθαρίζει κάθε 1-2 εβδομάδες. Υπάρχει και ένα ποσοστό 7,9% που ασχολείται μια φορά το χρόνο και ένα 3,5% κάθε δύο χρόνια, όμως το πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι το 11,7% απάντησε πως δεν πλένει το αυτοκίνητο «ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το τιμόνι έχει περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας

Σε αυτή την τελευταία ομάδα έγινε και ένας συσχετισμός με το χρώμα του αυτοκινήτου. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς που δεν ασχολούνται ποτέ με την καθαριότητα, οδηγούν κόκκινο αυτοκίνητο (33,5%). Στην κατάταξη τα ντροπής ακολουθεί το μαύρο (23,7%) και το γκρι (18,0%).

Η έρευνα του πραγματοποιήθηκε από την ΕΟΤ Cleaning σε δείγμα 3.230 οδηγών από όλο τον κόσμο και δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2020. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στο αρχείο pdf που επισυνάπτεται παρακάτω.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube