Έρχονται τα κινέζικα Volvo;

Έρχονται τα κινέζικα Volvo;

Τα Volvo made-in-China προορίζονται και για «άλλες αγορές» εκτός της κινεζικής. Το ζήτημα είναι ποιες θα είναι αυτές οι αγορές;

Τα Volvo made-in-China προορίζονται και για «άλλες αγορές» εκτός της κινεζικής. Το ζήτημα είναι ποιες θα είναι αυτές οι αγορές;

Με τη Volvo σε κινεζικά χέρια, ένα νέο εργοστάσιο της σουηδικής εταιρείας στο Τσενγκντού σχεδόν έτοιμο και ένα ακόμη στο Ντακίνγκ να παραδίδεται προς χρήση στο τέλος του 2014, δεν είναι περίεργες και αβάσιμες οι αναφορές ότι σύντομα τα Volvo που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα προέρχονται περισσότερο από την Κίνα παρά από την Σουηδία. «Αυτό είναι αναληθές», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής της Volvo Λαρς Βρέμπο στην Automobilwoche. Ωστόσο, «άλλες αγορές», εκτός της Ευρώπης, θα μπορούσαν να παραλαμβάνουν τα Volvo made-in-China.

«Τα Volvo που προορίζονται για την Ευρώπη θα συνεχίσουν να συναρμολογούνται στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε ο Βρέμπο. «Εξαρτήματα και ειδικά ηλεκτρονικά ανταλλακτικά θα προέρχονται από την Κίνα. Τίποτα το συνταρακτικό σε αυτό. Πολλά αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια εφοδιάζονται με ανταλλακτικά φτιαγμένα στην Κίνα».

Οι αδιευκρίνιστες «άλλες αγορές» εκτός της Ευρώπης θα μπορούσαν να παραλαμβάνουν τα «κινεζικά» Volvo. Μέχρι στιγμής όλα τα Volvo κινεζικής παραγωγής προορίζονται για την εγχώρια αγορά. Βέβαια, όπως σωστά παρατηρεί ο συντάκτης του The Truth About Cars, και η GM είχε διαβεβαιώσει κάποτε το ίδιο.
[Πηγή thetruthaboutcars.com, Automobilwoche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube