Το επόμενο Volvo XC60 θα είναι ηλεκτρικό, με νέους συσσωρευτές

Το επόμενο Volvo XC60 θα είναι ηλεκτρικό, με νέους συσσωρευτές

Η Volvo φαίνεται να προχωράει κανονικά στο πρόγραμμά της, με πρώτο στόχο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας η μισή παραγωγή να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε μία αλλά δύο ειδήσεις. Η Volvo υπέγραψε συμφωνία με τη σουηδική εταιρία κατασκευής συσσωρευτών Northvolt, γεγονός που θα τη βοηθήσει να επιτύχει το βασικό της στόχο, να μεταβεί σε μία πλήρως ηλεκτρική εποχή, μέχρι το 2030. 

Το πρώτο βήμα αυτής της συνεργασίας είναι η από κοινού κατασκευή ενός νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στη Σουηδία, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του 2022. Σκοπός αυτού είναι η εξέλιξη μίας νέας γενιάς συσσωρευτών, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν τις ανάγκες των μοντέλων της Volvo και της Polestar. Πέραν αυτού, θα ακολουθήσει η κατασκευή ενός Gigafactory, το 2026, για την παραγωγή συσσωρευτών χωρητικότητας 50 GWh/ έτος.  

Το πρώτο μοντέλο που θα λάβει τους νέους συσσωρευτές θα είναι το επόμενο XC60, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ο Henrik Green, chief technology officer της Volvo Cars, «η in-house ανάπτυξη της επόμενης γενιάς συσσωρευτών, σε συνεργασία με τη Northvolt, θα μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε μπαταρίες ειδικά για τους οδηγούς της Volvo και της Polestar. Με κελιά που έχουν αναπτυχθεί in-house για τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα, μπορούμε να επικεντρωθούμε στο να προσφέρουμε στους πελάτες της Volvo και της Polestar αυτό που θέλουν, όπως η αυτονομία και οι σύντομοι χρόνοι φόρτισης».

Αναφορικά με τον ηλεκτρικό διάδοχο του XC60, οι φήμες θέλουν να εμφανίζεται στο προσκήνιο το 2024. Θα γνωρίζουμε όμως περισσότερα στις 30 Ιουνίου, όπου η Volvo θα αποκαλύψει τα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube