Επιστρέφει το FIAT Punto, το 2023!

Επιστρέφει το FIAT Punto, το 2023!

Στα πλαίσια μίας επίσημης παρουσίασης, στελέχη του ομίλου Stellantis ανακοίνωσαν πως η FIAT θα κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια ένα νέο μοντέλο στην κατηγορία των σούπερμινι.

Ο αντικαταστάτης του Punto -που φανταζόμαστε πως θα διατηρήσει αυτή την ονομασία- πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στη νέα, κοινή πλατφόρμα του ομίλου. Μιλάμε για την εξέλιξη του πατώματος CMP, που θα παρουσιαστεί το 2022, το οποίο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν μοντέλα όπως το Peugeot 208 και το Opel Corsa. Θα υποστηρίζει μάλιστα και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις 

Οι πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες θέλουν το νέο σούπερμινι της FIAT να κυκλοφορεί αρχικά σε εκδόσεις με κινητήρες mild hybrid και υβριδικούς. Αργότερα, ίσως το 2024, θα ακολουθήσει και μία αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, περίπου το ίδιο διάστημα που περιμένουμε και την αντίστοιχη Lancia Ypsilon. 

Η προσθήκη ενός αντικαταστάτη του Punto στη γκάμα της FIAT θεωρείται καταλυτική για το μέλλον της εταιρίας, καθώς οι μικρές κατηγορίες αποτελούσαν παραδοσιακά το ισχυρό της σημείο. Τα τελευταία χρόνια βασίστηκε στο 500 και στο Panda, με την έλευση όμως ενός νέου σούπερμινι είναι σίγουρο πως θα ενισχυθεί η εμπορική της πορεία. 

Επιχειρώντας μία μικρή ιστορική αναδρομή, η πρώτη γενιά Punto παρουσιάστηκε το 1993, με στόχο την αντικατάσταση του Uno. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του ήταν ο Giorgetto Giugiaro. Από τότε μέχρι και το 2018, που έπαψε η παραγωγή της τρίτης και τελευταίας γενιάς του αυτοκινήτου, οι Ιταλοί παρήγαγαν περίπου 9 εκ. οχήματα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube