Επίσημο, η General Motors θα κατασκευάζει κινητήρες F1

Επίσημο, η General Motors θα κατασκευάζει κινητήρες F1

Η General Motors κλιμακώνει τις προσπάθειές της να μπει στη Formula 1, αφού έλαβε άδεια να κατασκευάζει κινητήρες F1 από το 2028.

General Motors Cadillac F1

Η Cadillac ανακοίνωσε ότι από το 2028, η General Motors θα είναι επίσημος κατασκευαστής κινητήρων της Formula 1, ανταγωνιζόμενη τις Mercedes-Benz, Ford, Honda, Renault και Ferrari. Αυτό έρχεται ελάχιστα μετά την έγκριση της Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) της κοινοπραξίας Andretti Cadillac για ένταξη στο grid της Formula.

Δεν είναι πάντως τελειωμένη υπόθεση. Απομένει κι η έγκριση από τους υπόλοιπους κατασκευαστές του πρωταθλήματος, αλλά και το πράσινο φως από τη διοίκηση της Formula 1. Αν πάντως η Andretti Autosport τα καταφέρει -ήδη εξελίσσει ένα μονοθέσιο για τη σεζόν 2025- μένει να δούμε τι κινητήρες θα χρησιμοποιεί μέχρι το 2028.

Ό,τι μπορεί κάνει η General Motors για να εισαχθεί στον μαγικό κόσμο της F1. Μετά την αρχική έγκριση της αγωνιστικής ομάδας Andretti Cadillac, τώρα η General Motors λαμβάνει άδεια να συμμετάσχει ως κατασκευαστής κινητήρων

Είχε ακουστεί ότι θα συνεργαζόταν με τη Renault, αλλά η φημολογία αναφέρει δυσπραγία στις διαπραγματεύσεις. 

General Motors Cadillac F1

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έχει δηλώσει ότι η Cadillac -που ανήκει στο άρμα της GM- δεν θα μείνει χωρίς προμηθευτή κινητήρων για τα πρώτα χρόνια της στην F1, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι η αμερικανική ομάδα θα καταφέρει τελικά να παρεισφρύσει στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Όπως και να 'χει, η General Motors θα έχει όλο τον απαιτούμενο χρόνο για να αναπτύξει έναν ολοκαίνουργιο υβριδικό V6 μέχρι το 2028.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα σκαριά η είσοδος της Andretti στη Formula 1;

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μακροχρόνιο χρονοδιάγραμμα αφού η τεχνογνωσία της στην F1 είναι μηδανική. Πρόκειται για έναν εντελώς καινούργιο κόσμο, με ιδιαίτερες απαιτήσεις και πάρα πολύ σκληρό ανταγωνισμό.

General Motors Cadillac F1

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ομάδα μας Andretti Cadillac F1 θα τροφοδοτείται από ένα κινητήρα της General Motors», δήλωσε ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss. 

«Με τη βαθιά τεχνογνωσία μας στον μηχανολογικό τομέα και την αγωνιστική μας εμπειρία, είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε έναν επιτυχημένο κινητήρα για την Andretti Cadillac. Θα τρέξουμε ενάντια στους καλύτερους, στο υψηλότερο επίπεδο, με πάθος κι ακεραιότητα».

General Motors Cadillac F1

Είμαστε σίγουροι ότι το σίριαλ θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια κι ανυπομονούμε για τη συνέχεια. Το μόνο δεδομένο είναι ότι η συμμετοχή της Andretti Cadillac στον μαγικό κόσμο της Formula 1 δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube