Επίσημο: Συνεργασία της Toyota με τη Suzuki

Επίσημο: Συνεργασία της Toyota με τη Suzuki

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν σχέδιο συνεργασίας στην έρευνα & εξέλιξη, για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Δεν είναι ασυνήθιστο σήμερα δύο αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες να ενώνουν τους πόρους τους, και φαίνεται ότι η Toyota και η Suzuki είναι οι επόμενοι δύο γίγαντες που θα συνεργαστούν.

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν χθες ότι «εξερευνούν ιδέες στην κατεύθυνση μιας επιχειρηματικής συνεργασίας».

Και οι δύο θέλουν να αντιμετωπίσουν τους όλο και πιο ομοιογενείς ευρωπαϊκούς ομίλους, όπως το VW Group, η PSA και η Renault-Nissan Alliance. Η επίσημη ανακοίνωση Τύπου της Toyota μάλιστα παραδέχεται ότι και οι δύο μάρκες απέχουν αρκετά από τα στάνταρ της υπόλοιπης αυτοκινητοβιομηχανίας.

«H Suzuki νιώθει μια όλο και αυξανόμενη αίσθηση ανησυχίας για ό,τι έχει να κάνει με την Έρευνα & Εξέλιξη προηγμένης και μελλοντικής τεχνολογίας. Όσον αφορά στην Toyota […] έχει επίγνωση ότι μπορεί να είναι πίσω σε σχέση με ανταγωνιστές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, στο θέμα της θέσπισης τυποποιήσεων».

Ο κύριος σκοπός της συνεργασίας είναι η από κοινού έρευνα και εξέλιξη, με την εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας και από τα δύο μέρη για τη βελτίωση της τεχνολογίας των αυτοκινήτων, την εξέλιξη πιο «πράσινων» κινητήριων συστημάτων  και την επιτάχυνση της ανάπτυξης προηγμένων συστημάτων ασφαλείας όπως η αυτόνομη οδήγηση. Οι δύο εταιρείες θέλουν επίσης να αναπτύξουν πιο αποδοτικές υποδομές και εγκαταστάσεις κατασκευής.

Ρεπορτάζ από την Ιαπωνία πριν λίγο καιρό έλεγαν ότι η Toyota ήθελε να εξαγοράσει εντελώς τη Suzuki (όπως η Renault-Nissan λέγεται ότι θα απορροφήσει τη Mitsubishi). Όμως μια συμφωνία συνεργασίας φαίνεται να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Η Toyota χρειάζεται την τεχνογνωσία της Suzuki στα μικρά αυτοκίνητα, τόσο στην ιαπωνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, παρότι εξαγόρασε πρόσφατα την ειδική στα λιλιπούτεια “kei-cars” Daihatsu.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube