Επιβεβαιώνεται η παραγωγή της νέας Porsche GT2 RS

Επιβεβαιώνεται η παραγωγή της νέας Porsche GT2 RS

Η προσεχής παραγωγή μιας νέα Porsche GT2 RS επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη. Ανοικτό ακόμη και το θέμα του χειροκίνητου σασμάν.

H GT2 RS ήταν μια από τις πιο τρομερές 911 και μία από τις πιο δυνατές στην Ιστορία. Μέχρι σήμερα, η Porsche είχε επιλέξει να επαναλανσάρει την GT3 RS με τη γενιά 991, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ετοιμαζόταν για τα καλά και για μια καινούργια GT2 RS. Ένα αυτοκίνητο που θα δούμε το 2018.

Με λανσάρισμα το 2010 και περιορισμένη παραγωγή στα 400 κομμάτια, η 911 GT2 RS είναι μια από τις πιο ακραίες 911 της Ιστορίας. Ειδικά αν την περιλάβουμε στην γκάμα παραγωγής της Porsche, οπότε ακόμα και μια σύγκριση με την Carrera GT δεν θα ήταν τελείως εκτός τόπου. Η εμφάνιση της νέας 911 αρχικά φάνηκε ότι σήμανε και την εξαφάνιση της απόλυτης έκδοσης στην γκάμα. Αλλά τελικά μόνο «φάνηκε», καθώς τον τόνο για την πρόθεση της γερμανικής εταιρείας έδωσε η τελευταία 911 GT3 RS, με κάποιες εκπτώσεις βέβαια, με κυρίαρχη αυτή του χειροκίνητου σασμάν.

Η Porsche δεν θα σταματούσε όμως εκεί, καθώς ο Andreas Preuninger, υπεύθυνος για τα αυτοκίνητα επιδόσεων της εταιρείας, εμπιστεύτηκε στους συναδέλφους μας στο Autocar πώς μια καινούργια GT2 RS είναι ήδη στα σκαριά, αλλά δεν θα λανσαριστεί πριν από το φρεσκάρισμα της υφιστάμενης 911 [video]. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε μέχρι το 2018 για να ανακαλύψουμε τη νέα ακραία Porsche.

Στο σημείο αυτό όμως να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη έκδοση της GT2 RS έβγαζε 620 άλογα και ζύγιζε μόλις 1.320 kg, ήγουν 2,1 kg/PS. Και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η καινούργια θα ανατρέψει αυτό το λόγο προς το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, ο Preuninger νακοίνωσε ότι η Porsche θα «ξανασκεφτεί» την ιδέα ενός χειροκίνητου κιβωτίου για τις 911 GT. Και αυτό κάνει δύο τα καλά νέα που ακούμε από επίσημα χείλη για τις πιο σπορ 911.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube