Έπιασε 186,3 km/h με δύο πλαϊνές ρόδες

Έπιασε 186,3 km/h με δύο πλαϊνές ρόδες

Το παγκόσμιο ρεκόρ Guiness ταχύτητας σε δύο τροχούς έσπασε ένας Φινλανδός κασκαστέρ, οδηγώντας στις πλαϊνές ρόδες μια BMW 330d

Αν ψάξετε το θέμα στο Youtube θα διαπιστώσετε ότι η οδήγηση με τις δύο ρόδες είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στη Μέση Ανατολή.
Ακόμα και εκεί όμως οι οδηγοί που πηγαίνουν τα αυτοκίνητά τους στις πλαϊνές ρόδες δεν επιδιώκουν να κάνουν ρεκόρ ταχύτητας. Περισσότερο το κάνουν για τη διασκέδασή τους.

Αυτό δεν ισχύει ωστόσο για τον Φινλανδό κασκαντέρ Vesa Kivimäki, ο οποίος μόλις κατέρριψε το ρεκόρ Guiness για την μεγαλύτερη ταχύτητα με αυτοκίνητο σε δύο πλαϊνές ρόδες.

Στο που ακολουθεί θα δείτε την κούρσα του Kivimäki. Ο Φινλανδός οδηγός χρησιμοποιεί μια BMW 330 d με ένα σετ ελαστικών Nokian. Αφού φέρνει το αυτοκίνητο σε πλάγια θέση, με τη βοήθεια μιας ράμπας, πατά το γκάζι. Στόχος είναι να καλύψει 1000 μέτρα, πράγμα που κάνει με τα λάστιχα να στριγγλίζουν και να βγάζουν καπνούς. Διασχίζει τη γραμμή τερματισμού με ταχύτητα 186,3 km/h.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε πραγματοποιηθεί πριν από 19 χρόνια με ένα Volvo 850, το οποίο οδηγούσε ένας Σουηδός οδηγός που κατάφερε να φτάσει τα 181,17 km/h. Ο Kivimäki δήλωσε πως ονειρευόταν να σπάσει αυτό το ρεκόρ από έξι χρονών. Περίεργα όνειρα για ένα εξάχρονο…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube