Έφτασαν στη Βόρεια Αμερική τα πρώτα Fiat 500L

Έφτασαν στη Βόρεια Αμερική τα πρώτα Fiat 500L

Το πλοίο που μετέφερε τα πρώτα 3.000 Fiat 500L για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ και εκφόρτωσε το πρώτο μέρος του φορτίου του.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το λιμάνι του Halifax στον Καναδά, όπου αναμένεται να φτάσει και να εκφορτώσει το υπόλοιπο φορτίο του. Τα 3.000 αυτοκίνητα είχαν ξεκινήσει με τρένο από το εργοστάσιο του Kragujevac της Σερβίας, για να φτάσουν στο λιμάνι του Bar στο Μαυροβούνιο στις 10 Μαΐου, έτοιμα για το ταξίδι τους προς τις ακτές της Αμερικής.
 
Η μαζική παραγωγή της βορειοαμερικανικής έκδοσης του 500L ξεκίνησε στο Kragujevac, το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη, το Μάρτιο. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Fiat κέρδισε το σημαντικό βραβείο "Companybest 2012" από την επιτροπή Autobest, που ασχολείται με την αυτοκινητοβιομηχανία στις αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές, ακριβώς για την επένδυσή της στην ανακατασκευή του σερβικού εργοστασίου, το οποίο είναι τώρα ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.
 
Η Fiat Automobiles Serbia (FAS) προγραμματίζει να κατασκευάσει μεταξύ 110.000 και 150.000 μονάδων το 2013 για να ικανοποιήσει τη ζήτηση περισσότερων από 100 αγορών στον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, στην οποία επίκειται το λανσάρισμα του Fiat 500L. Για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αύξησης της παραγωγής και τα φιλόδοξα εξαγωγικά σχέδια για το Fiat 500L, το σερβικό εργοστάσιο προσέλαβε 600 πρόσθετους εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα και προσφέρει εργασία σε 1.200 επιπλέον διάφορους προμηθευτές.
 
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τα 3.000 Fiat 500L που στάλθηκαν στη Βόρεια Αμερική είναι εφοδιασμένα με τον εντελώς νέο κινητήρα 1.4 MultiAir Turbo με τους 160 ίππους. Αυτός ο κινητήρας εξελίχθηκε ειδικά για τη βορειοαμερικανική αγορά κι έχει την υψηλότερη ειδική ισχύ στην κατηγορία του. Διατίθεται με κιβώτιο 6 ταχυτήτων, χειροκίνητο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη -άλλη μια αποκλειστικότητα για την κατηγορία του κινητήρα.

[Πηγή: Fiat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube