Επέτειος για το Gran Turismo [video]

Επέτειος για το Gran Turismo [video]

Κάτι παραπάνω από 15 χρόνια έχουν περάσει από τότε που μια μικρή ιαπωνική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, η Polyphony Digital, παρουσίασε τον εξομοιωτή οδήγησης Gran Turismo αποκλειστικά και μόνο για το Playstation της Sony.

Παρά το γεγονός ότι η Polyphony Digital δεν ήταν γνωστή στον χώρο μέχρι τότε, κατάφερε να δημιουργήσει ένα «παιχνίδι» με εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο. Και δικαιολογημένα τους κέρδισε, μιας και το GT πρώτης γενιάς έφερε επανάσταση στον τομέα των γραφικών, της οδήγησης και της ποικιλίας μοντέλων.

Από τότε, έχουν παρουσιαστεί 5 γενιές του Gran Turismo, με κάθε γενιά να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, η τελευταία γενιά «παίζει» σε υψηλή ανάλυση (1080p), στοιχείο που δεν απαντάται σε πολλά παιχνίδια.

Για να εορτάσει η Sony και η Polyphony Digital τα 15 χρόνια από την παρουσίαση του τόσο πετυχημένου εμπορικά εξομοιωτή οδήγησης, πραγματοποιεί εκδήλωση στις 15 Μαΐου στο Silverstone της Αγγλίας. Εκεί, εκτός από τους οπαδούς του GT θα βρεθούν και εκπρόσωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών με τα μοντέλα που πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι, ενώ ο ιδρυτής της Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, αναμένεται να κάνει και κάποιες σημαντικές δηλώσεις που αφορούν το μέλλον του παιχνιδιού και της εταιρείας. Εμείς πάντως εικάζουμε ότι θα παρουσιαστεί η έκτη γενιά του παιχνιδιού. Ίδωμεν…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube