Επετειακό Lada Niva σε μόλις 1.977 αντίτυπα

Επετειακό Lada Niva σε μόλις 1.977 αντίτυπα

H Lada γιορτάζει τα 40 χρόνια από το λανσάρισμα του εμβληματικού Niva με μια επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Τον Απρίλιο του 1977, η Lada έβγαλε από τη γραμμή παραγωγής το πρώτο Niva. Σαράντα χρόνια αργότερα, η εταιρεία βγάζει 1.977 αντίτυπα ενός επετειακού Niva για να γιορτάσει τα γενέθλια του αυτοκινήτου που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πλέον σκληροτράχηλα 4x4. 
 
Το Niva ξεκίνησε την καριέρα του ως το ιδανικό αυτοκίνητο για τις παγωμένες ρωσικές στέπες. Ξεχώριζε για το λιτό έως και πάμπτωχο εξοπλισμό του και τη μόνιμη τετρακίνηση. Είχε επίσης ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και δισκόφρενα εμπρός που για την εποχή του ήταν καινοτομία!
 

 
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε να εξάγεται σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Στην Ελλάδα ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα το αγαπημένο αυτοκίνητο για τους κυνηγούς, τις τεχνικές εταιρείες δημοσίων έργων αλλά και όσων ήθελαν ένα αυτοκίνητο που να μπορεί απρόσκοπτα να κινείται σε κάθε είδους έδαφος, να είναι φθηνό στην αγορά και εύκολο και φθηνό στη συντήρηση. 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται νέο LADA Niva
 
Σήμερα και με το νέο Lada Niva να είναι προ των πυλών (αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2018 χρησιμοποιώντας ως βάση του σε πλαίσιο και μηχανικά μέρη το Dacia Duster), η εταιρεία γιορτάζει τα 40 χρόνια του μοντέλου με μια επετειακή έκδοση που δεν ξεφεύγει και πολύ από αυτήν που γνωρίσαμε

 
Το Lada 4x4 40th Anniversary Edition  έχει το αρχικό μπεζ χρώμα με το οποίο λανσαρίστηκε, κινητήρα 1,7 λίτρων με ισχύ 83 ίππων και ειδικά φινιρίσματα στις ζάντες -που πλέον είναι ελαφρού κράματος- και στους προφυλακτήρες.
 
Προφανώς πρόκειται για ένα συλλεκτικό κομμάτι που απευθύνεται κύρια στη ρωσική αγορά, αλλά και σε όσους θέλουν να έχουν το σκληροτράχηλο αυτό αυτοκίνητο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στο γκαράζ τους. 

Οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν ένα περίπου χρόνο έως ότου έρθει το καινούργιο Niva.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube