Εορταστικό κονβόι για τα 50 χρόνια της Lamborghini [video]

Εορταστικό κονβόι για τα 50 χρόνια της Lamborghini [video]

Το 2013 είναι σημαδιακό για την Lamborghini, καθώς η ιταλική φίρμα συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της.

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, η Lamborghini γιορτάζει το γεγονός τόσο με την κατασκευή ειδικών επετειακών μοντέλων, όσο και με διάφορα events. Στην δεύτερη κατηγορία συγκαταλέγεται το Grand Tour, όπως το ονομάζει η εταιρεία, μια εκδρομή που ξεκίνησε σήμερα από το Μιλάνο και συμμετέχουν σ’ αυτή 350 ιδιοκτήτες Lamborghini απ’ όλο τον κόσμο.

Το Grand Tour θα καταλήξει στις 11 Μαΐου στην έδρα της φίρμας στην SantAgata, αφού πρώτα οι συμμετέχοντες καλύψουν συνολική απόσταση 1.200 km περνώντας από Ρώμη και Μπολόνια. Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σ’ αυτό καθιστούν το όλο event σ’ ένα πραγματικά κινητό μουσείο της εταιρείας, καθώς περίπου ένα στα τέσσερα κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία των ιστορικών.

Αν αφήσουμε στην άκρη της 123 Gallardo, το όλο event κοσμούν με την συμμετοχή τους τρεις Lamborghini 350 GT, μία LM 002, πέντε 400 GT, οχτώ Espada, δυο Jarama, έξι Urraco, 17 Miura, 15 Countach, 21 Diablo και 36 Murcielago.

Οι ιδιοκτήτες που συμμετέχουν στο Grand Tour προέρχονται και από τις πέντε Ηπείρους, ενώ για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε πως ο νεαρότερος οδηγός είναι ένας 22χρονος από το Κουβέιτ και ο γηραιότερος ένας 75χρονος Γάλλος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube