Εντυπωσιακή καραμπόλα στον πάγο [video]

Εντυπωσιακή καραμπόλα στον πάγο [video]

Δεκάδες αυτοκίνητα ενεπλάκησαν αλλά ευτυχώς θύματα (πέρα από τις λαμαρίνες) δεν υπήρξαν

Με το χιόνι και τον πάγο να έχει σκεπάσει τη χώρα μας σε πρωτοφανή επίπεδα και βέβαια τους οδηγούς να μην είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες, η οδήγηση είναι κάτι το δύσκολο.
 
Μπορεί οι συμβουλές ειδικών (και μη) για το πως οδηγούμε στο χιόνι να μας βομβαρδίζουν τηλεοπτικά, διαδικτυακά κτλ, αλλά στον πάγο δεν υπάρχουν «κόλπα» και μυστικά παρά μόνον η αυξημένη προσοχή, η εγρήγορση και σε πολλές περιπτώσεις η τύχη. 
 
Χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω όσα συνέβησαν σε αυτοκινητόδρομο του Καναδά, όπου και συνηθισμένοι είναι σε ακραίες συνθήκες και κατάλληλα προετοιμασμένοι (ελαστικά χιονιού κτλ). 
 
Παρόλα αυτά, αποδεικνύεται πως είναι θέμα στιγμιαίας απροσεξίας (ή κακοτυχίας) για να συμβέι το κακό. 
Όπως βλέπετε και στο βίντεο σε καποια στιγμή τα αυτοκίνητα αρχίζουν να επιβραδύνουν, χωρίς ωστόσο οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τα αλάρμ για να δείξουν στους επερχόμενους ότι κάτι συμβαίνει εμπρός. 
Με την ορατότητα να είναι πολύ χαμηλή, κάποιοι ή δεν είδαν ή αφαιρέθηκαν οπότε η καραμπόλα είναι αναπόφευκτη με πιο εντυπωσιακή τη στιγμή που μια νταλίκα διπλώνει και κινείται ανεξέλεγκτα προς τα σταματημένα αυτοκίνητα. 
 
Ευτυχώς, όπως αναφέρει η ανταπόκριση, οι ζημιές περιορίστηκαν σε μπόλικες σταπατσαρισμένες λαμαρίνες και κάποια ελεφρά τραύματα οδηγών και επιβατών. Θα μπορούσε σαφώς να είναι χειρότερα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube