Εντός έδρας ήττα για την VW από την Tesla

Εντός έδρας ήττα για την VW από την Tesla

Η Tesla κατέκτησε την κορυφή στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ξεπερνώντας την VW κατά 6.000 αυτοκίνητα.

Tesla

Με συνολικές πωλήσεις 38.458 αυτοκινήτων, η Tesla ανέβηκε την κορυφή του πίνακα ταξινομήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 στη Γερμανία, ξεπερνώντας την VW κατά περίπου 6.000 μονάδες.

Συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, οι ταξινομήσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά 50% την ίδια στιγμή που η VW σημείωσε μείωση 40%, με τις συνολικές της πωλήσεις να ανέρχονται στα 32.326 αυτοκίνητα.

VW

Από τις μάρκες του ομίλου VW, μόνο οι SEAT και Audi κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών τους μοντέλων στη Γερμανία. Παράλληλα, το γκρουπ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ταξινομήσεις του παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 25% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2022.

«Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην προμηθευτική αλυσίδα, μας έχουν αναγκάσει να μειώσουμε τον ρυθμό παραγωγής μας, περιμένουμε όμως ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά το 2023» δήλωσε στέλεχος της VW.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το μήνα Σεπτέμβριο το Tesla Model Y αναδείχτηκε πρωταθλητής πωλήσεων στη Γερμανία με 9.848 παραδόσεις, με το VW Golf να έρχεται στη δεύτερη θέση με περίπου 7.000 ταξινομήσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube