Ενδείκτης αλλαγής ταχύτητας για τις Shelby [video]

Ενδείκτης αλλαγής ταχύτητας για τις Shelby [video]

Η Ford παρουσιάζει το Performance Shift Light Indicator που θα εξοπλίζει στάνταρ τις Shelby GT350 και GT350R.

Το Performance Shift Light Indicator των Shelby GT350 και GT350R είναι ένα ρυθμίσιμο head-up display που επιτρέπει στον οδηγό να καθορίσει την περιοχή αλλαγής ταχύτητας, μεταβάλλοντας την ένταση της λυχνίας.

Επιπλέον ο οδηγός μπορεί να διαλέξει μεταξύ τριών διακριτών διαμορφώσεων: Tach, Track και Drag, αλλά και να απενεργοποιήσεις όλο το σύστημα. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις δε γίνονται μέσω του driver information center με το χειριστήριο του καντράν.

Με το σύστημα στη θέση «on», η ρύθμιση Tach ενεργοποιεί τη σειρά των LED που ανάβουν σειριακά από τα αριστερά προς τα δεξιά. Έτσι καθώς το μοτέρ ανεβάζει στροφές επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση σε ένα είδους στροφόμετρο χωρίς να παίρνει τα μάτια του από το δρόμο. Στη ρύθμιση Track, τα LED «τρέχουν» από τα άκρα προς το κέντρο και μόλις η μπάρα ανάψει σε όλο το μήκος της σημαίνει ότι το μοτέρ γυρίζει στις στροφές που έχουν οριστεί ως σημείο αλλαγής. Στη ρύθμιση Drag, ο οδηγός ρυθμίζει το σημείο αλλαγής και η μπάρα των LED παραμένει σβηστή, μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει επαναλαμβανόμενα όταν το μοτέρ φτάσει τις στροφές της παραπάνω ρύθμισης.

Να σας θυμίσουμε ότι η Ford έχει περιορίσει την παραγωγή της Shelby GT350 του 2015 σε 100 κομμάτια, ενώ η GT350R θα κατασκευαστεί σε μόλις 37. Τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται τον ίδιο 5,2λιτρο κινητήρα V8 που αποδίδει 533 PS και 59,1 kgm. Η τιμή τους αναμένεται να ξεκινά από τα $47.870 (€43.657) για τη στάνταρ GT350, ενώ η σκληροπυρηνική GT350R θα ανεβαίνει στα $61.370 (€55.970).

[Πηγή Ford Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube