Ένας σκαραβαίος μετατρέπεται σε κλουβί παρατήρησης καρχαριών!

Ένας σκαραβαίος μετατρέπεται σε κλουβί παρατήρησης καρχαριών!

Η VW μετέτρεψε ένα Beetle σε κλουβί παρατήρησης καρχαριών με όλες τις ανέσεις του

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει εκατοντάδες μετατροπές του θρυλικού VW Beetle, αλλά αυτή η τελευταία αξίζει σίγουρα μια θέση στο top10 των πιο ευρηματικών. Δε θυμόμαστε ποτέ άλλοτε, όχι VW Beetle, αλλά αυτοκίνητο γενικότερα να μετατρέπεται σε κλουβί παρατήρησης καρχαριών.

Το Volkswagen Beetle Shark Observation Cage, όπως είναι η πλήρη ονομασία του, κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρεία αποκλειστικά για την Shark Week που διοργανώνει το Discovery Channel από το 1988, με το δημοφιλές κανάλι να προβάλει για διάστημα μιας εβδομάδας, τηλεοπτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους καρχαρίες. Για τη φετινή σεζόν η εβδομάδα αυτή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου.

Αν απορείτε για την εμπλοκή της γερμανικής εταιρείας σε όλο αυτό, να σας ενημερώσουμε πως η VW είναι χορηγός του φετινού προγράμματος, αλλά όπως θα δείτε και στο video δεν στάθηκε απλά στην χορηγία. Δημιούργησε και φέτος μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του VW Beetle η οποία, παρόλο που φέτος αφαίρεσαν την οροφή, επιτρέπει με ασφάλεια στους επιβάτες της να προσεγγίσει σε απόσταση αναπνοής ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας.

Το VW Beetle Shark Cage είναι εξοπλισμένο με τροχούς και ένα σύστημα πρόωσης τριών μοτέρ που του επιτρέπει να κινείται στον βυθό και τρέπεται σε φυγή μόλις τα πράγματα αγριέψουν. Φέρει ακόμα ειδικά όργανα, προβολείς και ειδικές υποδοχές για τις μπουκάλες οξυγόνου των επιβατών του.

Δείτε στο video που ακολουθεί το περσινό αντίστοιχο κλουβί που είχε κατασκευάσει η VW, χρησιμοποιώντας και πάλι ένα Beetle. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube