Ένας κινητήρας V12 που φτιάχνει espresso

Ένας κινητήρας V12 που φτιάχνει espresso

Δεν ξέρουμε αν φτιάχνει τον καλύτερο καφέ, όμως για τους φίλους του αυτοκινήτου είναι σίγουρα η καλύτερη εσπρεσιέρα της αγοράς.

Δύσκολα θα φανταζόμασταν καλύτερη μηχανή καφέ espresso, τουλάχιστον σε εμφάνιση, από την Espresso Veloce Serie Titanio V12. Παραπέμπει απευθείας στους V12 των παλιότερων μονοθεσίων της F1 και θα κατασκευαστεί μόνο σε 500 κομμάτια.

Η Espresso Veloce Serie Titanio V12 είναι κατασκευασμένη από υλικά όπως τιτάνιο, αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού. Τα περισσότερα μέρη της είναι ανοδιωμένα ή γυαλισμένα στο χέρι.



Οι αυλοί εξαγωγής περνάνε από μια 18ωρη διαδικασία γυαλίσματος και οι άκρες τους θερμαίνονται για να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα των εξατμίσεων τιτανίου. Τα δε ποτήρια που τη συνοδεύουν μοιάζουν με πιστόνια.

Αυτός ο V12 ζυγίζει περίπου 23 kg και έχει μήκος 41 cm. Καταναλώνει 1.350 W και για την... επιτάχυνση από την αδράνεια ως την παραγωγή ενός espresso χρειάζεται 26''.

Αν προτιμάτε τους κινητήρες κάποιας άλλης περιόδου της F1 η Espresso Veloce προσφέρει την καφετιέρα της σε εκδόσεις V8 και V10. Ενώ όλοι οι κινητήρες διατίθενται και ως Serie Carbonio Nero, με μαύρο φινίρισμα.


Για να βρεθεί μια καφετιέρα της Espresso Veloce στο σαλόνι σας, όπου μάλλον θα ταιριάζει καλύτερα απ' ό,τι στην κουζίνα, θα πρέπει να καταβάλετε ₤9.000 (€10.800) στη Μ. Βρετανία. Άγιε Βασίλη, προλαβαίνεις;

[Πηγή: Cars Guide / Espresso Veloce]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube