Ένα VW Caddy με V8 5,4 lt από Ford F-150 [video]

Ένα VW Caddy με V8 5,4 lt από Ford F-150 [video]

Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις ένα VW Caddy για πειραματόζωο, πολύ χρόνο και ένα iPhone που δεν χρειάζεσαι πια.

Φαίνεται πως οι τρελές βελτιώσεις αυτοκινήτων με καρότσα δεν έχουν τέλος. Μετά τη BMW E30 Baur M3 V8 Pick Up, αυτή τη φορά είναι η σειρά ενός VW Caddy να δεχθεί έναν θηριώδη V8 κάτω από το καπό του.

Ο Shane Drake είναι πρώην μηχανικός σε αντιπροσωπεία της Ford στις Η.Π.Α. Παρόλα αυτά δεν είναι αυτός ο λόγος που αποφάσισε να βάλει έναν V8 της εταιρίας στο VW Caddy του 1981 που έχει στην κατοχή του. Ήταν απλώς μια ευκαιρία που βρήκε σε site αγγελιών, και ο πωλητής δέχτηκε να ανταλλάξει το μοτέρ με ένα iPhone 4!

Ο V8 έχει χωρητικότητα 5.400 cc και προέρχεται από ένα Ford F-150 του 2003. Το κιβώτιο είναι 5άρι χειροκίνητο από κάποιο Ford Mustang, ενώ από το ίδιο αυτοκίνητο προέρχεται και ο άκαμπτος πίσω άξονας. Ο τρόπος στήριξής του όμως αποτελεί έμπνευση και υλοποίηση του Shane, όπως άλλωστε και κάθε άλλη λεπτομέρεια του Caddy, από τις βάσεις του κινητήρα μέχρι το roll cage.



Η κατασκευή του πισωκίνητου VW Caddy V8 ολοκληρώθηκε μέσα σε 1,5 χρόνο, αν και ο ίδιος ο Shane Drake διαφωνεί με το «ολοκληρώθηκε». Παρότι έχει βάλει ήδη χέρι πραγματικά σε κάθε τομέα του Caddy, δεν έχει σκοπό να σταματήσει. Οπότε το δημιούργημά του πιθανότατα θα μας απασχολήσει και πάλι στο μέλλον.

[Πηγές: Purely Euro, Speedhunters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube