Ένα Tesla Model 3 έκανε ρεκόρ στην κατηγορία του στο Pikes Peak [video]

Ένα Tesla Model 3 έκανε ρεκόρ στην κατηγορία του στο Pikes Peak [video]

Μειωμένες οι συμμετοχές στη θρυλική ανάβαση λόγω κορονοϊού. 

Η διάσημη ανάβαση του Pikes Peak έπεσε και αυτή «θύμα» του κορονοϊού. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων φέτος οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες σε σχέση με άλλες χρονιές με τους οδηγούς από το εξωτερικό να μην παρουσιάζονται στην εκκίνηση του αγώνα. 

Ωστόσο το Pikes Peak πάντα έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στα ξεχωριστά συμβάντα λοιπόν της φετινής διοργάνωσης ήταν η εντυπωσιακή παρουσία και επίδοση της Tesla στην κατηγορία Exhibition Class. 
Στη συγκεκριμένη κατηγορία πήραν μέρος τρία Model 3. Στις δοκιμές ένα ατύχημα έβγαλε εκτός μάχης το ένα από αυτά. Έτσι για τον αγώνα έμεινα δύο. Το πρώτο είχε υποστεί τη φροντίδα της Unplugged Performance και στη θέση του οδηγού καθόταν ο Randy Robst. Το δεύτερο με οδηγό τον δύο φορές νικητή της ανάβασης Blake Fuller, ήταν ένα νορμάλ Model 3, με τις απαραίτητες μόνον για την ασφάλεια μετατροπές. 

Αυτό λοιπόν το νορμάλ Μodel 3 ήταν αυτό που έγραψε χρόνο 11:02.802 που αποτελεί νέο ρεκόρ για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν απορείτε γιατί το πιο «φροντισμένο» Model 3 έπεσε πίσω στην κατάταξη (έκανε χρόνο 11:04.131 που πάντως ήταν ο δεύτερος καλύτερος της κατηγορίας), η απάντηση είναι πως στα μισά της ανάβασης οι μπαταρίες του υπερθερμάνθηκαν και στο υπόλοιπο της διαδρομής κινήθηκε με μειωμένη ισχύ. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube