Ένα σπάνιο γάντι ή ένα σουπερμίνι;

Ένα σπάνιο γάντι ή ένα σουπερμίνι;

Το εικονιζόμενο αριστερό γάντι ήταν του αστροναύτη Alan Shepard, του δεύτερου ανθρώπου στην Ιστορία που πέταξε στο διάστημα και πωλείται έναντι 18.000 ευρώ! Όσο δηλαδή κοστίζει ένα σουπερμίνι...

Κατά καιρούς, τα ποσά που δαπανώνται σε ποικίλες δημοπρασίες ανά τον κόσμο προκαλούν ίλιγγο. Οι συλλέκτες, είναι μια ιδιαίτερη κάστα ανθρώπων, με πολλά λεφτά προφανώς αλλά και μια τεράστια ανάγκη να ικανοποιήσουν το «εγώ» τους, αποκτώντας αντικείμενα που θα υπερηφανεύονται ότι μόνο αυτοί κατέχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Στο χώρο του αυτοκινήτου έχουμε δει επίσημα, να δημοπρατούνται μοντέλα για 30-40 ακόμα και 50 εκατ. ευρώ! Ο κόσμος των συλλεκτών αντικειμένων του διαστήματος όμως μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένος αλλά είναι εξίσου προσοδοφόρος με το αυτοκίνητο.

shepard

Πάρτε για παράδειγμα το εικονιζόμενο αντικείμενο. Είναι ένα γάντι, από στολή αστροναύτη το οποίο χρονολογείται από τις ημέρες του Project Mercury, του διαστημικού δηλαδή προγράμματος των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960. 

Το συγκεκριμένο, αριστερό γάντι, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την B.F. Goodrich για τον πιλότο του διαστήματος Alan Shepard, ο οποίος το 1961 στην πρώτη αμερικανική αποστολή, πέταξε στο διάστημα όντας ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία που επιτύγχανε κάτι αντίστοιχο.

shepard

Το γάντι είναι κατασκευασμένο από ίνες αλουμινίου, έχει λευκό δέρμα για την περιοχή της παλάμης και του αντίχειρα, είναι πυρίμαχο και φέρει την επιγραφή του κατασκευαστή του (B.F. Goodrich) και του πιλότου της NASA (Alan Shepard). Διέθετε επίσης και αισθητήρες που ενημέρωναν για την κατάσταση της υγείας του αστροναύτη.  

61 χρόνια μετά, το εν λόγω γάντι βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο RR Auction, με τους εκτιμητές να κάνουν λόγο πως σήμερα, 21 Απριλίου που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία από τους πλειοδότες, το γάντι του Alan Shepard θα ξεπεράσει σε «χτυπήματα» τα 18.000 ευρώ. Όσο δηλαδή αξίζει ένα σουπερμίνι μοντέλο... Τι να πει κανείς. Oι πλούσιοι έχουν περίεργα γούστα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube