Ένα Skyline R34 στη μαρμάγκα του Nürburgring [video]

Ένα Skyline R34 στη μαρμάγκα του Nürburgring [video]

Οι άτυχες στιγμές στο ’Ring συχνά πυκνά δεν είναι ανώδυνες. Το τελικώς ευκταίο όμως είναι να μην κινδυνεύσουν ζωές. Όπως κι εδώ που καλείται να επιληφθεί μόνο ο φαναρτζής.

To Nürburgring αποτελεί ένα μεγάλο χωνευτήρι, αλλά και μια μήτρα της αυτοκίνησης. Μέσα στα χρόνια που λειτουργεί η Πράσινη Κόλαση ζωές έχουν χαθεί, αυτοκίνητα κατέληξαν παλιοσίδερα, αλλά και κορυφαίοι οδηγοί έχουν αναδειχτεί.

Σε μια προσπάθεια να μπει τέρμα στους γύρους με το γκάζι στο πάτωμα, η διεύθυνση της πίστας επέβαλε όρια ταχύτητας το περασμένο καλοκαίρι , τα οποία αναίρεσε πρόσφατα, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να αρχίσουν να (ξανα)μισθώνουν την πίστα για μετρήσεις επιδόσεων και εξέλιξη των νέων μοντέλων, αλλά και σε τολμηρούς ιδιώτες να (ξανά)βάλουν το γκάζι στο πάτωμα.  

Ωστόσο, στο μεταξύ είχαμε ένα συμβάν σε ένα track day με το άσχημο αποτέλεσμα να χωρίζεται από τον εφιάλτη από μια λεπτή γραμμή. Συμβάν που προέκυψε όταν ένα οδηγός ενός Nissan Skyline R34 έμαθε με το δύσκολο τρόπο τι σημαίνει να χάνεις τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής. Ανοίγοντας το γκάζι ακριβώς πάνω στο άπεξ της Adenauer Forst, προφανώς για κάποιο τσαλίμι, δεν πρόλαβε να το μαζέψει, στέλνοντας το Skyline R34 να σκάσει στις μπαριέρες. Για καλή του τύχη, η δυσμενής κατάληξη περιορίστηκε μόνο στην κοσμητική αναμόρφωση του αυτοκινήτου.

Κρίνοντας από τη σφοδρότητα και τη σοβαρότητα της σύγκρουσης στο video που ακολουθεί, φαίνεται ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σε αυτή την άτυχη στιγμή, αλλά σαφώς θα χρειαστεί μπόλικη δουλειά από μηχανικό και φαναρτζή για να έρθει το R34 στα ίσα του. Το ατύχημα συνέβη την περασμένη Κυριακή, στις 3 Απριλίου.

Διαβάστε για τις ρίζες του Skyline, εδώ!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube