Ένα πρωινό με τον Charlie Cooper

Ένα πρωινό με τον Charlie Cooper

O Charlie Cooper, εγγονός του θρύλου John Cooper, βρέθηκε στην Αθήνα στα πλαίσια του ΜΙΝΙ Festival 2022 και μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες και αναμνήσεις από τον παππού του.

MINI

Το πρωί του Σαββάτου βρεθήκαμε στη Πλατεία Νερού και συγκεκριμένα στο MINI Festival 2022. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον Charlie Cooper, εγγονό του θρύλου John Cooper, του ιδρυτή της Cooper Car Company και δημιουργού του ΜΙΝΙ Cooper.

Ο Charlie μοιράστηκε μαζί μας αναμνήσεις και διηγήθηκε ξεχωριστές ιστορίες από τον παππού του και την οικογένεια Cooper. 

Ξεκίνησε κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν θυμίζοντας μας τη βαριά ιστορία του ονόματος Cooper στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς το 1959, το Cooper T51 ήταν το πρώτο κεντρομήχανο μονοθέσιο στην Formula 1 που κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και οδηγών.

ΜΙΝΙ

Μάλιστα, στο άκουσμα του κινητήρα τοποθετημένου πίσω από τον οδηγό, ο Enzo Ferrari είχε πει «τα άλογα τραβάνε την άμαξα, δεν τη σπρώχνουν». Η ιστορία απέδειξε ωστόσο, ότι η κεντρομήχανη διάταξη ήταν σωστή επιλογή επικρατώντας μετέπειτα τόσο στην Formula 1 όσο και στα σούπερκαρς.

Έπειτα, ο Charlie μας μετέφερε στα πρώτα χρόνια της John Cooper Works που ιδρύθηκε από τον πατέρα του, John Michael Cooper. Οικογενειακή επιχείρηση στην οποία εργάστηκε για λίγα χρόνια πριν ακολουθήσει μια καριέρα στο μάρκετινγκ. Πλέον, είναι πρεσβευτής της MINI από το 2017 και επιχειρηματίας, έχοντας ιδρύσει την Cooper Bike Company, μια εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά ποδήλατα.

MINI

Στην κουβέντα μας για τα «καυτά» μοντέλα με την υπογραφή John Cooper Works, μας εκμυστηρεύτηκε ότι μετάνιωσε που πούλησε το MINI John Cooper Works GP του. Ο Charlie όπως και ο παππούς του, δηλώνει φανατικός petrolhead και συμμετέχει τακτικά σε ιστορικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στο MINI Challenge.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το πως ένιωθε ο θρύλος John Cooper για την εξαγορά της MINI από έναν κολοσσό όπως η BMW, ο Charlie απάντησε ότι «ήταν ενθουσιασμένος γιατί αυτό θα εξασφάλιζε σταθερότητα και πόρους για την εταιρεία. Αν δεν ήταν η BMW σίγουρα δεν θα ήμουν εδώ σήμερα να μιλάω για την MINI».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube