Ένα Mazda3 με Wankel κινητήρα 1.217 PS θα ανέβει το Pikes Peak

Ένα Mazda3 με Wankel κινητήρα 1.217 PS θα ανέβει το Pikes Peak

Ένα πισωκίνητο Mazda3 με τέσσερις ρότορες και 1.217 PS ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή του Pikes Peak.

Mazda3

Oι συμμετοχές στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak δεν παύουν να εκπλήσσουν. Η διοργάνωση θα γιορτάσει φέτος έναν αιώνα ζωής και οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει. Το αυτοκίνητο που έχει τραβήξει τα βλέμματα μέχρι στιγμής είναι ένα Mazda3 με Wankel κινητήρα και πάνω από 1.200 PS.

Το πρότζεκτ αποτελεί έμπνευση του Νεοζηλανδού ντρίφτερ, Michael Widdett, ο οποίος έχει μακροχρόνια ιστορία με αγωνιστικά που κινούνται από περιστροφικούς κινητήρες.

Το μοτέρ που θα τοποθετηθεί στο Mazda3 είναι ένα Wankel με τέσσερις ρότορες απόδοσης 1.217 PS. Η ισχύς θα περνάει στην άσφαλτο μέσω των πίσω τροχών. 

Στον τομέα της αεροδυναμικής ξεχωρίζουν οι διαχύτες εμπρός και πίσω και η μεγάλη αεροτομή που έχει τις βάσεις της στο σασί του αυτοκινήτου.Όπως είναι φυσικό, διαθέτει αγωνιστικούς τροχούς, ελαστικά και αναρτήσεις. Οι απολήξεις της εξάτμισης κάνουν την εμφάνιση τους μέσα από το καπό. Το αγωνιστικό Mazda3 θα είναι βαμμένο στα χρώματα της Red Bull.

Τέλος, αν και το Mazda3 δεν θα προορίζεται πια για τον δρόμο φαίνεται ότι θα διατηρήσει και τις πίσω θέσεις του, οι οποίες όπως και οι εμπρός έχουν αντικατασταθεί από αγωνιστικά καθίσματα.

Είναι σίγουρο ότι η συμμετοχή αυτή με τους τέσσερις ρότορες να περιστρέφονται κάτω από το καπό θα προσφέρει στους θεατές του Pikes Peak μοναδικές μελωδίες. Για να δούμε ίσως το πιο αγριεμένο Mazda3 στην ιστορία να σκαρφαλώνει στη κορυφή του Pikes Peak θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube