Ένα Honda NSX στο μουσείο της Toyota

Ένα Honda NSX στο μουσείο της Toyota

Η Toyota φιλοξενει στο μουσείο της στην Ιαπωνία ένα από τα καλύτερα σούπερκαρ στην ιστορία της αυτοκίνησης. Μόνο που δεν είναι δημιούργημα δικό της αλλά της Honda…

Δεν είναι κάτι σύνηθες. Για την ακρίβεια ελάχιστοι κατασκευαστές έχουν προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Να φιλοξενούν δηλαδή στα μουσεία τους, μοντέλα ανταγωνιστών τους. Το έχει πράξει στο παρελθόν η Ford και πολλάκις η Toyota. 

Για μία ακόμη φορά όμως η ιαπωνική φίρμα έδειξε ότι ξέρει να σέβεται τους αντιπάλους της και να εκτιμά τα προϊόντα τους. Τελευταία λοιπόν προσθήκη στη «σάλα» του εκθεσιακού χώρου στο μουσείο της Toyota στην Ιαπωνία, το πρώτης γενιάς Honda NSX.

Όπως οι ίδιοι οι άνθρωποι του μουσείου δήλωσαν, το NSX, υπήρξε ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά σούπερκαρ που κατασκευάστηκαν ποτέ και ένα από τα ελάχιστα μοντέλα της εποχής του που ήταν το ίδιο απολαυστικό είτε το οδηγούσε κανείς στην πίστα είτε σε μια διαδρομή από το σπίτι... στο γραφείο.

honda

Η κίνηση αυτή αν μη τι άλλο αξίζει ένα τεράστιο «respect» στην Toyota. Ωστόσο, το NSX δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Honda που φιλοξενείται στο μουσείο της μεγάλης αντιπάλου. Στο παρελθόν ανάμεσα στα εκατοντάδες μοντέλα της Toyota μπορούσε κανείς να δει και το Sport 500 Roadster της Honda, το μικροσκοπικό N360 αλλά και το Civic πρώτης γενιάς!

Επίσης, η Toyota, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο μουσείο της φιλοξενεί αυτή τη στιγμή και ένα MX-5 πρώτης γενιάς αλλά και μια Mercedes-Benz 190E. Με τον τρόπο αυτό η ιαπωνική φίρμα θέλει να τιμήσει μοντέλα αντιπάλων κατασκευαστών τα οποία θεωρεί ότι άφησαν το δικό τους στίγμα στο αυτοκινητικό γίγνεσθαι και φυσικά να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους επισκέπτες του μουσείου της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube