Ένα Austin που ήθελε να γίνει Opel

Ένα Austin που ήθελε να γίνει Opel

Το μοναδικό αυτό drift car έρχεται από τη Δαμασκό και δε θυμίζει σε τίποτα το ταπεινό παρελθόν του.

Ένας αυτοκινητόφιλος από τη Δαμασκό (Συρία), δημοσίευσε στα social media φωτογραφίες από το προσωπικό του όχημα, το οποίο έχει γίνει κυριολεκτικά αγνώριστο από τις μετατροπές.

Το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα Austin 1100 (162-1974) πριν ο ιδιοκτήτης του αποφασίσει πως ήθελε κάτι πιο ξεχωριστό, αλλάζοντας σχεδόν κάθε τμήμα του αμαξώματος. Το μικρό οικογενειακό BMC ADO16 (Amalgamated Drawing Office project number 16) απέκτησε μάσκα από Opel Astra F (1991-1998), ανασχεδιασμένους σπορ προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τριπλές εσοχές στο καπό, aftermarket καθρέπτες, ηλιοροφή, προεκτάσεις των φτερών, προεκτάσεις των μαρσπιέ, μια (μη λειτουργική) πλευρική εισαγωγή αέρα στις πίσω πόρτες, πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου, φιμέ τζάμια, διαφορετικά πίσω φώτα και πόρτα του χώρου αποσκευών, και ένα μεγάλο αυτοκόλλητο με το πρόσωπο του ιδιοκτήτη στο πίσω παρμπρίζ.

 

Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα C20Let Turbo 2.0 16V από Opel Kaddett E (1984-1991) που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Την εικόνα συμπληρώνει ένα υδραυλικό χειρόφρενο και ένα ηχοσύστημα της Pioneer.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης, το όχημα χρησιμοποιείται ως Drift Car ενώ έχει και πινακίδες για καθημερινή χρήση - έτσι εξηγούνται και οι "λαβωματιές" στο πολυεστερικό bodykit.

Δεν ξέρουμε πως σας φαίνεται το Opelοποιημένο Austin όμως πρέπει να συγχαρούμε τον φίλο μας για το μεράκι και την υπομονή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube