Έμεινε πάλι από... σχεδιαστή η Rolls-Royce

Έμεινε πάλι από... σχεδιαστή η Rolls-Royce

Μόλις έξι μήνες έμεινε στην εταιρεία ο Jozef Kaban που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί. 

Μετά από περίπου έξι μήνες εργασίας, ο επικεφαλής του σχεδιασμού της Rolls-Royce, Jozef Kaban, άφησε τη βρετανική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων και το BMW Group.

Ο Kaban είναι ο δεύτερος επικεφαλής σχεδίασης στο Rolls-Royce που αποχώρησε τους τελευταίους 16 μήνες. Ο προκάτοχός του, ο Giles Taylor, εγκατέλειψε τον Rolls-Royce τον Ιούνιο του 2018 και μετακόμισε ως επικεφαλής στο τμήμα πολυτελών αυτοκινήτων Hongqi της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας FAW.

«Παρόλο που ο Jozef ήταν με την Rolls-Royce για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τον ευχαριστούμε για τη δουλειά του κατά τη διάρκεια της θητείας του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös σε δήλωση. «Του εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον».

Πριν από τη θέση του στο Rolls-Royce, ο Kaban ήταν επικεφαλής στο στούντιο σχεδιασμού της BMW, δουλεύοντας υπό τον επικεφαλής σχεδιασμού του BMW Group, Adrian van Hooydonk.

Πριν από την ένταξή του στην BMW, ο Kaban ήταν επικεφαλής σχεδίασης της Skoda της Volkswagen. Σε αυτόν οφείλονται πολλά από τα σχέδια της νέας γενιάς αυτοκινήτων της μάρκας, που άλλαξαν συνολικά την εικόνα της Skoda προς το καλύτερο. 

Ο Σλοβάκος σχεδιαστής, ξεκίνησε την καριέρα του στο 1999 από τον όμιλο VW, όπου δημιούργησε το εξωτερικό σχέδιο για την Bugatti Veyron. Έγινε ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της Audi το 2003, πριν μετακομίσει στη Skoda το 2008.

Η Rolls-Royce δήλωσε ότι μια ανακοίνωση για την αντικατάσταση του Kaban θα γίνει «σε εύθετο χρόνο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube