Elon Musk: Υπάρχουν και άλλα «κακά μήλα» μέσα στην εταιρεία

Elon Musk: Υπάρχουν και άλλα «κακά μήλα» μέσα στην εταιρεία

Κατέθεσε μήνυση στον υπάλληλο που έκλεβε δεδομένα - Ποιος ήταν ο σαμποτέρ.

Λίγες μόλις μέρες πριν, ο Elon Musk είχε στείλει ένα mail στους εργαζόμενους της Tesla με το οποίο ισχυρίζονταν ότι μέσα στην εταιρεία υπήρχε ένας υπάλληλος-σαμποτέρ που κατάφερε να εισχωρήσει στο σύστημα της Tesla, να κλέψει και στη συνέχεια να μοιραστεί ευαίσθητα επιχειρηματικά δεδομένα με τρίτους, ενώ προχώρησε και σε απροσδιόριστες αλλαγές στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος κατασκευής των μοντέλων της Tesla.

Χθες, όχι αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα στραφεί νομικά εναντίον του, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το όνομά του αλλά και τον τρόπο δράσης του.
Πρόκειται –πάντα σύμφωνα με τον Musk- για τον Martin Tripp, πρώην τεχνικό στο Gigafactory της στη Νεβάδα, ο οποίος έκλεψε εμπιστευτικά στοιχεία της εταιρείας και το έδωσε σε τρίτους.
Παράλληλα προχώρησε σε αλλαγές στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος που διέπει την παραγωγή των αυτοκινήτων.

Τα δεδομένα, που ο Musk τα αποτιμά σε πολλά gigabytes, περιλαμβάνουν και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα συστήματα παραγωγής του Model 3. Την ίδια ώρα κατηγορείται ότι εγκατέστησε ένα παράνομο λογισμικό στους υπολογιστές τριών εργαζομένων, έτσι ώστε αυτοί να μεταφέρουν πληροφορίες εν αγνοία των κατόχων τους.

O Tripp επίσης κατηγορείται ότι υπέβαλε ψευδείς ισχυρισμούς σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πληροφορίες που έκλεψε.
Όλα αυτά θα κληθεί να αξιολογήσει το δικαστήριο στη Νεβάδα στο οποίο προσέφυγε ο Musk ο οποίος πέρα από την καταδίκη του υπαλλήλου ζητά και χρηματική αποζημίωση το ύψος της οποίας ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί.
Η Tesla λέει ότι ο Tripp άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία τον Οκτώβριο του 2017 ως τεχνικός επεξεργασίας και αργότερα παραπονέθηκε ότι ο ρόλος του ήταν υποδεέστερος των προσόντων του. Στις 17 Μαΐου του 2018 μετατέθηκε σε μια άλλη θέση από την οποία και πάλι δεν ήταν ικανοποιημένος και είχε προβλήματα συνεργασίας και με τους συναδέλφους του. Έτσι αποφάσισε να «εκδικηθεί» την εταιρεία κάνοντας σαμποτάζ.
Την ίδια στιγμή ο Musk αφήνει αιχμές ότι υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι που μπορεί να δρουν κατά της εταιρείας γράφοντας χαρακτηριστικά στο twitter πως «οι ενέργειες κάποιων ‘’κακών μήλων’’ δεν θα πτοήσουν την εταιρεία. Με περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους είναι φυσικό να υπάρχει ένας στους 1.000 που να έχουν κάποια θέματα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube