Elon Musk: Σάλος με το tweet του για τον Χίτλερ

Elon Musk: Σάλος με το tweet του για τον Χίτλερ

Ο Elon Musk με ένα tweet του που στη συνέχεια διέγραψε συνέκρινε τον πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Σάλο έχει προκαλέσει από εχθές ένα tweet του ισχυρού άνδρα της Tesla, Elon Musk, με το οποίο παρομοιάζει τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau, με τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο Musk, έγραψε χαρακτηριστικά: «Σταματήστε να με συγκρίνετε με τον Justin Trudeau. Εγώ είχα προϋπολογισμό».

Με τον τρόπο αυτό ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θέλησε να πικάρει τον Καναδό πρωθυπουργό για την απόφαση του να σταματήσει την χρηματοδότηση -και με κρυπτονομίσματα μεταξύ άλλων- των αντιεμβολιαστών οδηγών φορτηγών που έχουν αποκλείσει εδώ και μέρες την Ottawa διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τους διασυνοριακούς οδηγούς.

musk

Ο Elon Musk, αντιλαμβανόμενος προφανώς το λάθος του, έσπευσε να «κατεβάσει» το tweet αλλά για κακή του τύχη, είχε ήδη γίνει viral στο διαδίκτυο. Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή απαίτησε να απολογηθεί δημόσια και να ζητήσει συγνώμη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συμπεριφορά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αντιδράσεις από τους υπευθύνους του μνημείου του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς οι οποίοι ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιώντας την εικόνα του Αδόλφου Χίτλερ εκμεταλλεύεσαι την τραγωδία όλων των ανθρώπων που υπέφεραν, ταπεινώθηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από το ολοκληρωτικό καθεστώς της Ναζιστικής Γερμανίας που δημιουργήθηκε από αυτόν. Είναι λυπηρό και ανησυχητικό. Δεν σέβεσαι τη μνήμη όλων των θυμάτων και πληγώνεις πολλούς ανθρώπους».

Μέχρι στιγμής ο ο Elon Musk δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση ή σε κάποια ανάρτηση σχετική με το θέμα στο αγαπημένο του Twitter. Σίγουρα πάντως και η εβραϊκή κοινότητα δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube