Elon Musk: Ολομέτωπη επίθεση στον ΟΗΕ

Elon Musk: Ολομέτωπη επίθεση στον ΟΗΕ

«Αποδείξτε ότι 6 δισ. μπορούν να εξαλείψουν την πείνα και θα τα δώσω» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Tesla απευθυνόμενος στον επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, David Bisley.

Σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΟΗΕ, προέβη ο ιδρυτής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Elon Musk. Ο «Mr. Tesla» αμφισβήτησε ευθέως τον επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, David Bisley, ο οποίος υποστήριξε ότι μόλις το 2% της περιουσίας του Musk, του Bezos ή του Gates, θα ήταν υπέραρκετό για να λύσει το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη αποτρέποντας από βέβαιο θάνατο 42 εκατ. ανθρώπους. 

food

«Αν το WFP είναι σε θέση να αποδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα 6 δισ. δολάρια θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, παραθέτοντας όμως όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που χρειάζεται, ώστε όλος ο κόσμος να δει πού θα κατευθυνθούν τα χρήματα θα δώσω το ποσό που απαιτείται εγώ» δήλωσε ο Elon Musk στο Twitter.

Θυμίζουμε πως η περιουσία του ιδρυτή της Tesla -η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια- ανέρχεται στα 311 δισ. δολάρια, ενώ μόλις σε μία ημέρα είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 9,3 δισ. δολάρια, καθώς η Hertz παράγγειλε 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την Tesla.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube