Elon Musk: Δώρισε μετοχές της Tesla αξίας $5,7 δισ.

Elon Musk: Δώρισε μετοχές της Tesla αξίας $5,7 δισ.

O ισχυρός άνδρας της Tesla δώρισε 5+ εκατ. μετοχές της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε φιλανθρωπικό οργανισμό. Κάποιοι βέβαια υποστηρίζουν ότι η κίνηση του αυτή δεν είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνεται...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Elon Musk, προχώρησε σε μία ακόμη κίνηση που τάραξε τα νερά στο παγκόσμιο στερέωμα. Δώρισε συνολικά 5.044.000 μετοχές της Tesla, αξίας $5,7 δισ., σε φιλανθρωπικό οργανισμό. Την είδηση, έκανε γνωστή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών που ο ισχυρός άνδρας της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο (σύμφωνα πάντα με τη χρηματιστηριακή της αξία) «ελαφρώνει» το χαρτοφυλάκιο του. Θυμίζουμε, προ ολίγων μηνών ότι είχε πουλήσει αυτή τη φορά μετοχές της Tesla αξίας $16 δισ.

tesla

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές «φωνές» που υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις αυτές του Elon Musk έχουν άλλους σκοπούς... Υποστηρίζουν δηλαδή ότι υπάρχει φορολογικό όφελος για τον ίδιο, καθώς οι μετοχές που δωρίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς δεν υπόκεινται σε φόρο (o οποίος θα κυμαίνονταν στο 40-50%) όπως συμβαίνει σε περίπτωση πώλησης.

Επιπλέον, η τεράστια αυτή δωρεά έχει έναν και μοναδικό αποδέκτη, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό ούτε από τον Elon Musk ούτε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Δικαιολογημένα ίσως πλανώνται αυτές οι φήμες...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube