Ελικόπτερο καταγράφει μυστικά Subaru BRZ και κόβει ένα μπλοκ πρόστιμα!

Ελικόπτερο καταγράφει μυστικά Subaru BRZ και κόβει ένα μπλοκ πρόστιμα!

Το να τριγυρνάς τις νύχτες μόνος σου στο δρόμο και να νομίζεις ότι μπορείς να τρέξεις ελεύθερα, δεν είναι πάντοτε ασφαλές.

Ο λόγος για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές ημέρες, στις 2 Ιουνίου, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο οδηγός ενός μαύρου Subaru BRZ αποφάσισε να απολαύσει μια βόλτα με το αυτοκίνητό του στους άδειους δρόμους της περιοχής. Πιθανά γνωρίζοντας τα σημεία των ραντάρ αλλά και βλέποντας ότι δεν υπάρχει αστυνομία κοντά, ξεκίνησε να πατάει το γκάζι περισσότερο από όσο θα έπρεπε, σίγουρος πως είναι μόνος.

Και εν μέρει, αυτό ίσχυε, καθώς τριγύρω δεν υπήρχε ψυχή. Από πάνω βέβαια, δεν ίσχυε το ίδιο. Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας που πέταγε στην περιοχή σύντομα τον εντόπισε και άρχισε να τον παρακολουθεί. Πετώντας σε ικανό ύψος, δεν έγινε αντιληπτό από τον οδηγό, που συνέχισε αμέριμνος να επιταχύνει στους άδειους δρόμους. 

Επί 11 λεπτά το ελικόπτερο κατέγραφε παραβάσεις, μαζεύοντας συνολικά μία κλήση για υπέρβαση ταχύτητας έως 10 km/h, μία για άνω των 10 km/h, έξι κλήσεις για υπέρβαση άνω των 20 km/h, δύο κλήσεις για υπέρβαση άνω των 30 km/h και δύο ακόμα με το κοντέρ να ξεπερνά τα 45 km/h, πάνω από τα όρια του δρόμου. 

Έχοντας όλο αυτό το πακέτο καταγεγραμμένο στην κάμερα του ελικοπτέρου, ο πιλότος επικοινώνησε τελικά με ένα περιπολικό που βρισκόταν στην περιοχή, για να σταματήσει το Subaru. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο παράξενα ένιωσε ο οδηγός, όταν ανακάλυψε πως όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν μόνος. Με δεδομένο όμως πως θα κληθεί να πληρώσει σε πρόστιμα ένα ποσό άνω των 6.000 ευρώ και να παρουσιαστεί σε δίκη, στις 27 Ιουλίου, δεν θα θέλαμε να βρισκόμασταν στη θέση του. 

 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube