Ελεύθερος με εγγύηση ο Οσκαρ Πιστόριους

Ελεύθερος με εγγύηση ο Οσκαρ Πιστόριους

Eλεύθερος αφέθηκε τελικά ο Οσκαρ Πιστόριους και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά μόνον με την καταβολή εγγύησης ποσού 1 εκατομμυρίου ράντ που ισοδυναμεί με 85.000 ευρώ περίπου.

Από το ποσό αυτό τα 100.000 ραντ καταβλήθηκαν άμεσα και τα υπόλοιπα έχει προθεσμία να τα καταβάλλει έως την επόμενη Παρασκευή.
Ο δικαστής φαίνεται να πείσθηκε βασικά για το γεγονός ότι ο αθλητής δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά και επίσης ότι δεν αποτελεί απειλή για άλλους πολίτες.
Πρόκειται για μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση, με δεδομένο ότι όλοι περίμεναν πως ο Οσκαρ θα παρέμενε στη φυλακή μέχρι την τακτική δικάσιμο της υπόθεσής του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών πρακτορείων, για την απόφαση του δικαστή μέτρησε το γεγονός ότι ο παραολυμπιονίκης κατάφερε να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έγιναν την κρίσιμη βραδυά (πάντα σύμφωνα με τη δική του εκδοχή), σε αντίθεση με την κατηγορούσα Αρχή, η οποία δεν μπόρεσε να πείσει για τις απόψεις της.
Από την πλευρά της οικογένειας της Ρίβα Στέενκαμπ, υπήρξαν απογοήτευση και έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube