Ελέφαντας με κινητήρα Ford! [video]

Ελέφαντας με κινητήρα Ford! [video]

Είναι 65 ετών, έχει ύψος 2,60 m και πωλείται σε δημοπρασία με αρχική τιμή $250.000

Κάποιοι αγοράζουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα για να πουλάνε μούρη, όμως αν θέλετε πραγματικά να γίνεστε το κέντρο του ενδιαφέροντος, θα πρέπει να αγοράσετε τWendell, τον μηχανικό ελέφαντα με κινητήρα Ford.

Αυτό το ύψους 2,60 m παχύδερμο βγαίνει για πούλημα το ερχόμενο Σάββατο, σε δημοπρασία της Auctions America στην Indiana των ΗΠΑ. Η εταιρεία αναμένει να πουληθεί κάπου ανάμεσα στις 250.000 και τις 400,000 δολάρια (€225.000-360.000), οπότε σπάστε αυτά τα ομόλογα που έχετε στην τράπεζα.

Οι ελέφαντες δεν διακρίνονται για την ταχύτητά τους και οι βόλτες σας με τoν Wendell θα είναι σε χαλαρό ρυθμό. Τoν κινεί ένα μοτέρ 8 ίππων από Ford Anglia του 1939, μέσω ενός κιβωτίου 3 σχέσεων και όπισθεν. Η κίνηση μεταδίδεται και στα 4 πόδια μέσω αλυσίδων και μοχλών.

Μπορείτε να το διασκεδάσετε ακόμα περισσότερο, αφού ο ελέφαντας έχει και σύστημα εκτόξευσης νερού από την προβοσκίδα του! Διαθέτει επίσης CD player με ηχεία για να ακούτε μουσική, εσείς και οι περαστικοί. Συνιστούμε το τραγούδι Mammoth” των Interpol ή όποιο κομμάτι θέλετε του συγκροτήματος Mastodon.

Ο Wendell κατασκευάστηκε στη Μ. Βρετανία το 1951. Αρχικά είχε το όνομα Jumbo και διαφήμιζε τα καταστήματα Cunningham στο Detroit. Άλλαξε χέρια κάμποσες φορές και τελικά εμφανίστηκε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών το 1980 (Ο ελέφαντας είναι η μασκότ του κόμματος).

Μετά από μερικές ακόμα αλλαγές ιδιοκτησίας, ο Wendell ανακαινίστηκε πλήρως το 2013. Ο σκελετός του καλύφθηκε εκ νέου από βινύλιο και βάφτηκε έτσι ώστε να δείχνει πιο ρεαλιστικός. Αλλάχτηκαν επίσης εξαρτήματα στην προβοσκίδα και τα μάτια.

Έτσι, παρά τα χρονάκια του, δείχνει ακόμα νέος και σφριγηλός. Κι αν τον αγοράσετε, θα νιώσετε καλά αφού μέρος των χρημάτων θα πάει σε αγαθοεργία: προμήθεια βιβλίων σε άρρωστα παιδάκια.

Δείτε τον τώρα στο video να περπατάει – σήμερα και στο παρελθόν.

[Πηγή: Auctions America]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube