Ηλεκτρικό όχημα για ρεκόρ ταχύτητας Venturi VBB-3, αποκάλυψη

Ηλεκτρικό όχημα για ρεκόρ ταχύτητας Venturi VBB-3, αποκάλυψη

Η Venturi αποκάλυψε επίσημα το VBB-3 στο αεροδρόμιο του Wendover, στη Utah, με το οποίο θα επιχειρήσει να πιάσει 600 km/h.

Με συστάσεις από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο τον 2ο και την Πριγκίπισα Σαρλίν του Μονακό, το ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων VBB-3 εξελίχτηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Ohio.

Το VBB-3 έρχεται να κατακτήσει τον τίτλο που πιο ισχυρού αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε ποτέ. Και για να το πετύχει οι μηχανικοί που το εξέλισσαν τοποθέτησαν δύο ηλεκτρομοτέρ που αποδίδουν συνδυασμένα ισχύ 3.000 PS και ροπή 285,4 kgm. Οι ηλεκτροκινητήρες παίρνουν κίνηση από μια συστοιχία μπαταριών λιθίου φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4) με κυψέλες «τύπου σακούλας».

Το VBB-3 είχε ξεκινήσει μια σειρά δοκιμών υψηλής ταχύτητας στα Bonneville Salt Flats στις αρχές της εβδομάδας, αλλά η FIA ακύρωσε το πρόγραμμα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Έτσι η Venturi δεν μπόρεσε να πετύχει το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με 600 km/h, κάτι που θα επιχειρήσει αργότερα μέσα στο 2013.

[Πηγή Venturi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube