Ηλεκτρικό «Beetle» και «i3» made in China

Ηλεκτρικό «Beetle» και «i3» made in China

Η κινεζικές Vidoev και Jinma παρουσίασαν στην Shandong EV Expo δύο κακόγουστες αντιγραφές με σκοπό την παραγωγή τους το 2016.

Οι Κινέζοι επιδίδονται πλέον μετά μανίας στη «βελτίωση» γερμανικών σχεδίων σε διάφορα μοντέλα. Τα τελευταία που είδαμε είναι το δημιούργημα της Vidoev που πρόσθεσε δύο πόρτες στο Volkswagen Beetle και το Jinma JMW2200 που θέλει να γίνει BMW i3, και επιδεικνύονται στο Shandong EV Expo στην Κίνα.

Το σχέδιο της Vidoev είναι μια περίεργη μίξη από New Beetle ΜΥ1997 και New Beetle Α5 ΜΥ2012 και το αποτέλεσμα όπως βλέπετε είναι αποδεκτό. Το αυτοκίνητο είναι ακόμα πρωτότυπο, αλλά βρίσκεται σε τελικό στάδιο, οπότε το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016.

Το 5θυρο Beetle, που ακόμα δεν έχει όνομα, αλλά η Vidoev το αποκαλεί με την κωδική ονομασία «Beetle-style car», είναι αμιγώς ηλεκτρικά κινούμενο και οι εξατμίσεις που βλέπετε είναι για το… θεαθήναι. Στην καμπίνα, το ταμπλό και το καντράν έχει στιλ Beetle και φυσικά υπάρχει το απαραίτητο ανθοδοχείο. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία μολύβδου οξέως θα είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα. Οι άνθρωποι της εταιρείας λένε ότι το ηλεκτρομοτέρ του Beetle-style car θα είναι τουλάχιστον 27 PS, τέσσερις φορές παραπάνω από την ισχύ των ηλεκτρομοτέρ που φτιάχνει μέχρι στιγμής η Vidoev.

Ο επιλογέας βρίσκεται εμπρός από τις ποτηροθήκες και η μαύρη τρύπα πάνω από την κεντρική κονσόλα θα υποδεχτεί την οθόνη του συστήματος πολυμέσων, ενώ υπάρχει χώρος και για δεύτερη οθόνη στο ταμπλό.

Προς ενημέρωσή σας, η Vidoev είναι ένας μεγάλος Κινέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων μικρής ταχύτητας (LSEV), ηλεκτρικών μινιβάν και μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων. Το Vidoev Beetle-style car, σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές από το προσωπικό της εταιρείας στο σταντ της στο Shandong EV Expo θα κοστίζει 100.000 γουάν ή € 14.700.

Το άλλο μοντέλο είναι το JMW2200 της Jinma που θέλει να μοιάσει στο ηλεκτρικό BMW i3. Οι ομοιότητές του με το i3 σταματούν στα εμπρός και τα πίσω φανάρια, μιας και για να αντιγράψεις το φουτουριστικό μοντέλο της BMW θέλει πολλά περισσότερα από δύο φανάρια και προφυλακτήρες. Ειδικά στο εσωτερικό, δεν υπάρχει καμία ομοιότητα που να παραπέμπει στο πρωτότυπο BMW. Το JMW2200 έχει μήκος 3 μέτρα και μεταξόνιο 1,93 μ, με τις πίσω θέσεις του τετραθέσιου εσωτερικού να απευθύνονται σε παιδιά.

Το μικρό ηλεκτρομοτέρ που διαθέτει χαρίζει τελική ταχύτητα 50 km/h και αυτονομία 120 km, με την φόρτιση της μπαταρίας να απαιτεί 7 ώρες. Όλα αυτά ακόμα βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο, μιας και το οικονομικό JMW2200 (€ 3.500) δεν έχει βγει ακόμα στην παραγωγή.

[Πηγή CarNewsChina.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube