Έλεγχος για βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα κεντρικά της VW

Έλεγχος για βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα κεντρικά της VW

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος εξακολουθεί να αναστατώνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις ζωές των ανθρώπων.

Συναγερμός σήμανε για τους εργαζόμενους στα κεντρικά της Volkswagen στο Wolfsburg και τους κατοίκους της γύρω περιοχής όταν σε υπό κατασκευή κτίριο εντός των εγκαταστάσεων, εργάτες ανακάλυψαν κάποια περίεργα ογκώδη μεταλλικά αντικείμενα.

Οι πρώτες ενδείξεις έκαναν όλους να πιστέψουν ότι πρόκειται για βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που δεν έχουν εκραγεί. Το περιστατικό συνέβη πριν ένα μήνα. Η κατασκευστική εταιρεία συνέχισε να εργάζεται σε άλλους χώρους περιμετρικά του σημείου των ευρημάτων, χωρίς κίνδυνο. Και όταν έφτασαν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών, σε μια περίοδο αργίας, ενημέρωσαν τις Αρχές και επέτρεψαν σε μια ομάδα ειδικών να ερευνήσει το σημείο.

Αυτό έγινε την περασμένη Παρασκευή. Αν τελικά αποδειχθεί ότι είναι όντως βόμβες, τότε θα ζητηθεί από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή του Sandkamp ώστε να μην υπάρχουν πολίτες στην φάση της απομάκρυνσης των πυρομαχικών.

Το εργοστάσιο της VW είχε βομβαρδιστεί κατ’ επανάληψη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και βόμβες από την εποχή εκείνη έχουν βρεθεί αρκετές φορές στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε. Στα κεντρικά της VW απασχολούνται 60.000 εργαζόμενοι, ενώ η πόλη που δημιουργήθηκε τριγύρω έχει 125.000 κατοίκους.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube