Έκλεψαν ανενόχλητοι 70 αυτοκίνητα από εργοστάσιο της VW

Έκλεψαν ανενόχλητοι 70 αυτοκίνητα από εργοστάσιο της VW

Ένας «πολυμήχανος» οδηγός από το Pernik της Βουλγαρίας παραλίγο και θα προκαλούσε τέτοια ζημιά στη VW, που θα την θυμόταν για πάντα!

Οι εγκαταστάσεις της VW στο Wolfsburg πρόσφατα, έτυχαν ειδικής μνείας από τον Τύπο της χώρας λόγω της τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, μέχρι «κεραίας»... Για να καταλάβετε κάπως καλύτερα, σε έρευνα που διεξήχθη μόλις το 0,4% του προσωπικού δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Βέβαια, όπως αποδείχθηκε στις δικαστικές αίθουσες της πόλης, ενώ το προσωπικό τηρούσε και τηρεί σήμερα τα όποια μέτρα ορίζει το εργοστάσιο, οι φύλακες κάθε άλλο παρά «προβλεπόμενοι» ήταν στο καθήκον τους πριν από λίγα χρόνια.

Τι εννοούμε; Πρόσφατα αποδείχθηκε ότι από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου έκαναν φτερά τη διετία 2016-2018, εβδομήντα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα, προκαλώντας στην εταιρεία ζημιά άνω των 3 εκατ. ευρώ! Στην διαπίστωση αυτή κατέληξαν οι άνθρωποι της VW όταν ενημερώθηκαν πως τρία Golf και πέντε Tiguan από τη σχετική «παρτίδα» της διετίας ’16-’18 βρέθηκαν στη Σόφια της Βουλγαρίας.

golf

Τι είχε συμβεί; Ένας «πολυμήχανος» Βούλγαρος οδηγός φορτηγού που μετέφερε αυτοκίνητα από το εργοστάσιο των Γερμανών στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, διαπίστωσε (και σίγουρα δεν ήταν ο μόνος) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τα πολλά «κενά» ασφαλείας που υπήρχαν.

Έτσι, στις 9 Οκτώβρη του 2018 πήγε με το φορτηγό του άδειο στις εγκαταστάσεις, φόρτωσε τα 8 VW (τόσα είθισται να μεταφέρονται στη φορτωτική από το εργοστάσιο), πήρε τα απαραίτητα αυτοκόλλητα με τους αριθμούς πλαισίου (συνήθως τα κολλούν στο παρμπρίζ ώστε να σκανάρονται εύκολα), τύπωσε μια πρόχειρη λίστα φόρτωσης και πέρασε από την πύλη του εργοστασίου και τους φύλακες σαν κύριος, με προορισμό τη Σόφια της Βουλγαρίας.

Για κακή του τύχη όμως ένα από τα επτά VW που είχε πουλήσει (το ένα το κράτησε για τον εαυτό του) έγινε «τσακωτό», με την Αστυνομία να ξετυλίγει σιγά σιγά το κουβάρι και να καταλήγει -με βοήθεια και από τις κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου- στη σύλληψη του δράστη.

Όπως είναι φυσικό, η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό με το δικαστήριο του Wolfsburg να ανακοινώνει πριν από λίγες μέρες στο δράστη ότι θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών.

[Πηγή: newsbeezer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube