Έκλεψαν 100 κοινόχρηστες Mercedes-Benz!

Έκλεψαν 100 κοινόχρηστες Mercedes-Benz!

Η Car2Go, η παγκόσμια υπηρεσία ανταλλαγής αυτοκινήτων της Mercede-Benz, αντιμετώπισε μεγάλη κρίση στη λειτουργία της. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση κλοπής σε υπηρεσία carsharing.

Τα κοινόχρηστα οχήματα προστατεύονται επαρκώς από την πειρατεία και την κλοπή; Αυτό το ερώτημα πλανάται στον αέρα ύστερα από την κλοπή πολύ μεγάλης κλίμακας στο Chicago στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περίπου 100 Mercedes-Benz την υπηρεσίας Car2Go κλάπηκαν γρήγορα, ενώ η Αστυνομία δήλωσε ότι έχει συλλάβει 16 άτομα που ενδέχεται να εμπλέκονται με το trafficking οχημάτων, δεδομένου του αριθμού των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα έχουν ήδη βρεθεί, αλλά ούτε η Αστυνομία ούτε η Mercedes-Benz δεν αναφέρθηκαν στη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για να κλαπούν τόσα αυτοκίνητα σχεδόν ταυτόχρονα. Ο Γερμανός κατασκευαστής αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν έχει παραβιαστεί» το λογισμικό της υπηρεσίας και ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προφανώς, αυτές οι ειδήσεις θέτουν ένα πρόβλημα που μέχρι τώρα δεν εξετάστηκε ενδελεχώς: Η ασφάλεια των οχημάτων του car sharing. Για την υπηρεσία Car2Go, η πρόσβαση γίνεται απλώς με ένα smartphone και έναν προσωπικό λογαριασμό, ο οποίος πρέπει να επικυρωθεί. Προφανώς, γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να σκανάρεις μια έγκυρη άδεια οδήγησης. Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος πώς αυτοί οι κλέφτες κατάφεραν να αρπάξουν τα αυτοκίνητα χωρίς να αποκαλύψουν τα προσωπικά στοιχεία τους;

car2go

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube