Εκδήλωση της Red Bull προκαλεί φθορές σε μνημείο της UNESCO!

Εκδήλωση της Red Bull προκαλεί φθορές σε μνημείο της UNESCO!

Ένα προγραμματισμένο μεν αλλά χωρίς άδεια drift στην Ουκρανία κατέστρεψε μία πλατεία που συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δυσκολευόμαστε κάπως να το χωνέψουμε. Η Red Bull μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερα προσεγμένες και ασφαλείς εκδηλώσεις, για να πιστέψουμε πως αυτό έγινε υπό την αιγίδα της. Και όμως, ακόμα και οι μεγάλοι φαίνεται πως μερικές φορές στραβοπατούν. Ο λόγος για ένα drift show που διοργάνωσε η εταιρία μπροστά από τον καθεδρικό ναό της αγίας Σοφίας, στο Kyiv της Ουκρανίας. Αρχικά στράφηκαν στις αρχές της πόλης για τις σχετικές άδειες, όταν όμως ο δήμαρχος αρνήθηκε, αυτοί είπαν να το τρέξουν, ούτως ή άλλως. 

Σύμφωνα με το τοπικό Bykvu, το video προοριζόταν για εμπορικούς λόγους, ενώ περιελάμβανε και ένα διάσημο -εγχώριο- ράπερ, ονόματι Alyona Alyona, καθισμένο στο δεξί κάθισμα ενός εκ των δύο οχημάτων. Όσο για τους οδηγούς, στο λογαριασμό του Instagram της Red Bull Ukraine, αναφέρονταν οι επαγγελματίες drifters Aleksandr Grinchuk και Conor Shanahan.

Από τα όσα τραγελαφικά προέκυψαν, το πρώτο που σχολιάζουν οι περισσότεροι είναι τα ελλιπή μέτρα προστασίας, καθώς τα stunts έγιναν σε μία ανοικτή προς το κοινό πλατεία, οπότε πολύ εύκολα θα μπορούσε κάτι να πάει στραβά. Το δεύτερο -εξίσου σημαντικό- είναι πως τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατέστρεψαν με τα ελαστικά τους τουλάχιστον 2.000 τετραγωνικά μέτρα από το χαρακτηριστικό κίτρινο πλακάκι της πλατείας. 

Οι άνθρωποι της Red Bull αρχικά προσπάθησαν να καθαρίσουν τα ίχνη των ελαστικών, σύντομα όμως παράτησαν την προσπάθεια, καθώς δεν γινόταν αυτά να απομακρυνθούν τελείως. Τώρα, αναμένονται οι κινήσεις της πολιτείας, που ήδη ετοιμάζει το… λογαριασμό προς τη Red Bull. Κάτι μας λέει πως τα κεντρικά της εταιρίας δεν θα μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό με τους εκεί υπαλλήλους τους, αναφορικά με το κατόρθωμά τους. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube