Το εκατομμυριοστό Nissan Juke βγήκε από τη γραμμή παραγωγής [video]

Μαζί με το Qashqai έχουν εκτοξεύσει τις πωλήσεις της εταιρείας στην κατηγορία των SUV και crossover.

Οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία της κατηγορίας των compact crossover, το εκατομμυριοστό Juke βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland. Κατά μέσο όρο, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ένα ολοκαίνουργιο Juke κατασκευάζεται κάθε 105 δευτερόλεπτα !

Το εκατομμυριοστό Juke που κατασκευάστηκε στο Sunderland είναι έκδοσης Techna σε χρώμα Vivid Blue.

Ο Kevin Fitzpatrick, Αντιπρόεδρος Παραγωγής, Διαχείρισης και Αγορών της Nissan Europe, δήλωσε: «Το ορόσημο αυτό είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για οποιοδήποτε μοντέλο. Πριν από οκτώ χρόνια δεν είχαμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο με το Juke. Το μοντέλο αυτό,  δημιούργησε μια εντελώς νέα κατηγορία και έφερε έναν ξεχωριστό σχεδιασμό που όμοιό του δεν είχαμε δει μέχρι τότε στην αγορά. Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή, φτάνουμε σήμερα να έχουμε ένα εκατομμύριο πελάτες, με το Juke να παραμένει ο κυρίαρχος της αγοράς».

Το Juke είναι το δεύτερο crossover που κατασκευάζεται στο  εργοστάσιο του Sunderland, ακολουθώντας τo πρωτοποριακό Qashqai, που μπήκε σε παραγωγή το 2006 και έμελε να βάλει τα θεμέλια για την κυριαρχία της Nissan στην αγορά των  crossover. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Qashqai έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα στο Sunderland, με τα Micra (2.4εκ.) και Primera (1.5εκ), να ακολουθούν ως τα μοντέλα που “χτύπησαν” επταψήφιο αριθμό στην παραγωγή του εργοστασίου.

Στο ορόσημο του ενός εκατομμυρίου περιλαμβάνεται και η premium έκδοση του Juke Nismo, η οποία τέθηκε σε παραγωγή στο εργοστάσιο του Sunderland το 2012. Οι στατιστικές πωλήσεων δείχνουν ότι το μαύρο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα για τους αγοραστές του Juke σε όλη την Ευρώπη, καθώς και η πρώτη χρωματική επιλογή εξατομίκευσης, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του μοντέλου.