Είχαν φορτώσει για Τουρκία ένα ολόκληρο κοντέινερ με κλεμμένα αυτοκίνητα

Είχαν φορτώσει για Τουρκία ένα ολόκληρο κοντέινερ με κλεμμένα αυτοκίνητα

Πιάστηκε στην Ιταλία μετά από μεγάλη έρευνα των Αρχών. 

Περισσότερα από 40 κλεμμένα αυτοκίνητα πολυτελείας από τον Καναδά εντοπίστηκαν σε κοντέινερς με προορισμό την Τουρκία και την Λιβύη. 

Το εμπόρευμα εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ιταλίας μετά από επιχείρηση συνεργασίας της ιταλικής αστυνομίας με τη Μονάδα Οικονομικών Εγκλημάτων του Τορόντο (CBSA). Η έρευνα είχε ξεκινήσει πριν από πολύ καιρό. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο θύμα των δραστών ήταν ένα Audi Q7 που εξαφανίστηκε το 2018 από τη Νέα Υόρκη και κινητοποίησε τις αρχές της Αμερικής.

Η μυστική έρευνα συνεχίστηκε και ο συντονισμός των υπηρεσιών της Αστυνομίας, μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, οδήγησε στην κατάσχεση ορισμένων κοντέινερς σε λιμάνια της Ιταλίας στα οποία οι αρχές εντόπισαν κλεμμένα αυτοκίνητα αξίας € 1,4 εκατ. 

Ανάμεσά τους βρέθηκαν μοντέλα όπως μία BMW M6, μία Mercedes-AMG GLC 43, αρκετές Jaguar, πολλά Land Rover και άλλα αυτοκίνητα. Τα 30 από τα 40 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν επιτόπου και τα άλλα 10 μεταφέρθηκαν πίσω στον Καναδά.

Σύμφωνα με την αναφορά της ιταλικής αστυνομίας, ο τελικός προορισμός των αυτοκινήτων ήταν η Λιβύη και η Τουρκία όπου, μέσω παραποίησης στοιχείων, θα πωλούνταν σαν εισαγόμενα μεταχειρισμένα στις τοπικές αγορές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube