Έχετε μεγάλο SUV στην κατοχή σας; Θα το πληρώσετε ακριβά!

Έχετε μεγάλο SUV στην κατοχή σας; Θα το πληρώσετε ακριβά!

Ο δήμαρχος στη πόλη Tübingen της Γερμανίας πρότεινε οι οδηγοί των μεγάλων και πολυτελών SUV οχημάτων να πληρώνουν 12 φορές περισσότερα τέλη στάθμευσης το χρόνο, σε σχέση με τους υπόλοιπους κατόχους… «θνητών» μοντέλων.

€30! Αυτό είναι το πόσο που καλείται να πληρώσει κανείς στο δήμο του Tübingen, μια «φοιτητούπολη» στο κεντρικό Baden-Württemberg της Γερμανίας, για ετήσια τέλη στάθμευσης σε δημόσιους δρόμους. Το εν λόγω τέλος, ισχύει για όλους τους τύπους αυτοκινήτων ανεξάρτητα από τον όγκο και το βάρος τους.

Ο δήμαρχος της πόλης βέβαια, ο Boris Palmer, θέλει αυτή η «συνθήκη» να αλλάξει. Και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Τι πρότεινε λοιπόν στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε περιβαλλοντικούς φορείς; Όλοι οι οδηγοί -ανεξαιρέτως- να πληρώνουν €120 τέλη στάθμευσης ετησίως και οι κάτοχοι μεγάλων και πολυτελών SUV οχημάτων €180. Το λιγότερο… Γιατί η αρχική και βασική του πρόταση, ήταν οι κάτοχοι αυτοκινήτων των οποίων το βάρος υπερβαίνει τα 1.800 kg να καταβάλλουν €360 σε ετήσια βάση!

parking

Το δημοτικό συμβούλιο πάγωσε με όλα όσα άκουσε από τα χείλη του δημάρχου θεωρώντας υπερβολική την αύξηση της τιμής κατά 12 φορές σε σχέση με τα ισχύοντα τέλη. Ο δήμαρχος βέβαια της πόλης έσπευσε να υπεραμυνθεί της πρότασης του αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Οι ιδιοκτήτες αυτών των μοντέλων δεν πληρώνουν τα χρήματα που θα έπρεπε για τις παροχές που τους προσφέρουμε αλλά κυρίως για τις φθορές που προκαλούν τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στο περιβάλλον. Αντίθετα, τους ζητάμε μόλις €0,50 την ημέρα για να απολαμβάνουν ένα υψηλό πακέτο υπηρεσιών! Είναι αστείο». 

Η τελική απόφαση θα ληφθεί προς τα τέλη του τρέχοντος μήνα από το δημοτικό συμβούλιο. Σε περίπτωση που επιλεγεί τελικά η πρόταση του δημάρχου της πόλης, αναμένεται να επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και σε λοιπούς δήμους στη Γερμανία. Προφανώς από τις εν λόγω αυξήσεις, όποιες κι αν είναι αυτές τελικά, θα απαλλαγούν οι οικονομικά ευάλωτες ομάδες, ειδικές κατηγορίες εργαζομένων και φυσικά άτομα με αναπηρίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube