node/40146

Εχετε διαβάσει το manual του αυτοκινήτου σας; Πόση ώρα σας πήρε;

Για να διαβάσεις το manual του Audi A3 θέλεις περισσότερη ώρα από όση για να διαβάσεις τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ!

Είναι μάλλον βέβαιο, πως αν ψάξετε μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας θα βρείτε πολλά άχρηστα πράγματα. 
Ανάμεσα σε αυτά είναι και κάτι που πάρα πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το έχουν «πολιτογραφήσει» ως άχρηστο μια και ποτέ δεν το διάβασαν και αυτό δεν είναι άλλο από το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου τους. 
Ωστόσο αυτό περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του αυτοκινήτου, μερικές από τις οποίες τις αγνοούμε. Συνήθως ανατρέχουμε στο manual όχι για να δούμε πώς δουλεύουν τα φλας για παράδειγμα, αλλά όταν στο ταμλό ανάψει κάποιο λαμπάκι που δεν ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει. 

Ωστόσο, στα σύγχρονα αυτοκίνητα, υπάρχουν συστήματα που για να τα θέσεις σε λειτουργία και για να τα ρυθμίσεις πρέπει οπωσδήποτε προηγουμένως να έχεις αντρέξει στο manual. Για παράδειγμα η ρύθμιση του συστήματος infotainment και η παραμετροποίησή του σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού δεν μπορεί να γίνει μόνον με βάση τις λιγοστές οδηγίες που σου δίνει ο πωλητής του αυτοκινήτου λίγο πριν σου πει «καλοτάξιδο». 

H Bristol Street Motors πραγματοποίησε μια μελέτη στην οποία διαπίστωσε ότι το 60% των οδηγών δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανοίξουν το εγχειρίδιο πριν οδηγήσουν για πρώτη φορά. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμά να λαμβάνει πληροφορίες από το YouTube, το Διαδίκτυο ή από φίλους και οικογένειες.

manual1

Ωστόσο, το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διάβασαν πλήρως το εγχειρίδιο κατόχου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα εγχειρίδια αποκτούν όλο και περισσότερες σελίδες καθώς τα αυτοκίνητα ενσωματώνουν υψηλή τεχνολογία. Αυτό φαίνεται στους εκτιμώμενους χρόνους ανάγνωσης για τα 30 πιο δημοφιλή οχήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, απαιτούνται περίπου 11 ώρες και 45 λεπτά για να διαβαστεί το εγχειρίδιο που συνοδεύει το νέο Audi A3. Οι πλησιέστεροι «ανταγωνιστές» (Seat Ibiza και Mercedes C-Class), καθώς εδώ απαιτούνται 11 ώρες μελέτης. 

manual2

Η μελέτη συνέκρινε επίσης το χρόνο ανάγνωσης των εγχειριδίων με δημοφιλή βιβλία και διαπίστωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διαβάσετε το εγχειρίδιο του Α3 από το να διαβάσετε το «The Lord of the Rings: The Two Towers».  Ναι, το εγχειρίδιο του Α3 είναι πιο μεγάλο και από τις ιστορίες του Χάρι! 

Η μελέτη σημειώνει επίσης ότι ο μέσος καταναλωτής έχει συνήθως οκτώ αυτοκίνητα στη διάρκεια της ζωής του, οπότε θα περάσει κατά μέσο όρο 2 ημέρες, 2 ώρες και 19 λεπτά διαβάζοντας όλα τα εγχειρίδια για αυτά. 

 

TAGS
node/40259
Range Rover Evoque P300e

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζεται για τα πρόστιμα CO₂

Η Jaguar Land Rover προέβλεψε εκατό εκατομμύρια στερλίνες εν αναμονή των προστίμων που προβλέπεται να επιβληθούν στον βρετανικό όμιλο, καθώς βρίσκεται πίσω από τους στόχους του στο CO₂.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζεται για τα πρόστιμα CO₂

Μεταξύ dieselgate και Brexit, πρέπει να παραδεχτούμε, ο καιρός δεν είναι καλός για την Jaguar Land Rover. Ο βρετανικός όμιλος πρέπει να λανσάρει γρήγορα μαζικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα προκειμένου να μειώσει τον μέσο CO2 της γκάμας της που σήμερα είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη

Ο βρετανικός όμιλος γνωρίζει επίσης ότι θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να πληρώσει πρόστιμα στην Ευρώπη για την παρουσία του στην Γηραιά Ήπειρο και τις υπερβολικά υψηλές εκπομπές του σε CO2.

Έτσι, η JLR έχει προβλέψει £100 εκατ. γι’ αυτή την επιβάρυνση, καθώς το πλαίσιο κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι με την προσωρινή αναστολή στις παραδόσεις των Range Rover Evoque P300e και Land Rover Discovery Sport P300e. Δύο μοντέλων με ισχυρές δυνατότητες πωλήσεων, τα οποία θα επέτρεπαν στην JLR να μειώσει γρήγορα τον μέσο όρο της σε CO2.

Χωρίς τα δύο κρίσιμα αυτά μοντέλα, τα οποία θα πρέπει να περάσουν από μια μικρή αναβάθμιση, η Jaguar και η Land Rover θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Η I-Pace από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα, παρά το μεγάλο μπόνους που χορηγείται σε αυτοκίνητα με λιγότερο από 50 g/km CO2 και το οποίο θα διατηρηθεί μέχρι το 2022.

node/40257

H Porsche διαφημίζεται στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου [video]

Πάνω από 1.000.000 φώτα LED για να διαφημιστεί η Porsche Taycan. 

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

H Porsche διαφημίζεται στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου [video]

To Burj Khalifa είναι το υψηλότερο κτίριο του κόσμου με ύψος 828 μέτρα και το πιο εμβληματικό ίσως σημείο του Ντουμπάι. 
Αυτό ακριβώς το κτίριο επέλεξε η Porsche για να διαφημίσει την ηλεκτρική Taycan και το αποτέλεσμα ήταν όντως άκρως εντυπωσιακό. 

porsc

Χρειάστηκαν περισσότερα από 1.000.000 φώτα LED για να μετατρέψουν την 33.000 τετραγωνικών μέτρων επιφάνεια του Burj Khalifa σε μια τεράστια οθόνη που σηματοδότησε την έναρξη διάθεσης τη Taycan στη Μέση Ανατολή. 
Στην «οθόνη» προβάλονταν τα πιο σημαντικά ορόσημα της μάρκας, από τη Lohner-Porsche που αποκαλύφθηκε το 1900 έως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche. 

Ηδη στη Μέση Ανατολή έχουν πουληθεί τρεις Taycan και τις επόμενες ημέρες το περιφερειακό γραφείο της εταιρείας στο Ντουμπάι θα προμοτάρει και με άλλους τρόπους το μοντέλο σε όλες του τις εκδόσεις. 

Δείτε το εντυπωσιακό video από την φωτογώγηση του Burj Khalifa: