Έχεις SUV στο Παρίσι; Θα πληρώνεις περισσότερα για να παρκάρεις

Έχεις SUV στο Παρίσι; Θα πληρώνεις περισσότερα για να παρκάρεις

O Δήμος του Παρισιού ψήφισε ομόφωνα την αύξηση των τελών στάθμευσης για τα αυτοκίνητα τύπου SUV από 1ης Ιανουαρίου 2024.

O Δήμος του Παρισιού ψήφισε ομόφωνα την αύξηση των τελών στάθμευσης στα SUV από 1ης Ιανουαρίου 2024, σε μια προσπάθεια μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Ο αριθμός των SUV στη γαλλική πρωτεύουσα έχει αυξηθεί κατά περίπου 60% τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας ελπίζουν πως η αύξηση των τελών στάθμευσης θα ενθαρρύνει την χρήση μικρότερων οχημάτων.

Για τη χρέωση θα συνυπολογίζεται το μέγεθος, το βάρος και ο κινητήρας του οχήματος. Τα ηλεκτρικά οχήματα και εκείνα για πολύτεκνες οικογένειες που απαιτούν μεγαλύτερο αυτοκίνητο, θα εξαιρεθούν από τα αυξημένα τέλη. 

Ο David Belliard, αναπληρωτής δήμαρχος, υπεύθυνος για την κινητικότητα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως στο Παρίσι δεν υπάρχουν χωματόδρομοι, ούτε ορεινοί δρόμοι. Τα SUV είναι απολύτως άχρηστα στο Παρίσι. Ακόμη χειρότερα, είναι επικίνδυνα, δυσκίνητα και χρησιμοποιούν πάρα πολλούς πόρους για την κατασκευή τους. 

Στον αντίποδα εκπρόσωπος της ομάδας υπεράσπισης αυτοκινητιστών “40 millions d’Automobilistes”, δήλωσε ότι ο αριθμός των SUV αυξήθηκε επειδή πλέον αυτά τα είναι τα οικογενειακά οχήματα που χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία των πολιτών. Δεν μπορούμε  - είπε - να δεχτούμε πως ξαφνικά αυτή η κατηγορία αυτοκινήτων (σ.σ.: η πιο καλοπουλημένη παγκοσμίως) είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος όσων θέλουν να εκφράσουν οικολογικές ανησυχίες.

Να σημειώσουμε πως στο δρόμο που χάραξε ο Δήμος του Παρισιού κινείται και η Λυών που επίσης ανακοίνωσε τέλη στάθμευσης που θα καθορίζονται με βάση το μέγεθος, το βάρος και τον κινητήρα του οχήματος. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube