eGo Mobile: Μετά την Ελλάδα... πάει και στο Μεξικό για εργοστάσιο!

eGo Mobile: Μετά την Ελλάδα... πάει και στο Μεξικό για εργοστάσιο!

H γερμανική startup ηλεκτρικών οχημάτων eGo Mobile, πριν καλά-καλά ξεκινήσει τη νέα της μονάδα... στη χώρα μας, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ακόμη εργοστάσιο, αυτή τη φορά στο Μεξικό.

Επόμενος σταθμός για την eGo Mobile το Μεξικό; Θα δείξει! Η Ολλανδικών συμφερόντων και με Αλβανούς επενδυτές γερμανική startup, που τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, σε διαδικτυακή εκδήλωση που πήραν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον κ. Αδ. Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του, Νίκο Παπαθανάση, ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, ετοιμάζεται όπως ο δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της, Ali Vezvaei, να επεκταθεί και στο Μεξικό!

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Automotive News, με σύμμαχο την Questum (τεχνολογική εταιρεία, μέλος του Grupo Quimmco και με πολυετή δράση στο Μεξικό), η eGo, θέλει να διεισδύσει και στην αγορά της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας στη Λατινική Αμερική, διοχετεύοντας τα φθηνά ηλεκτρικά της μοντέλα στο κοινό. Μάλιστα, στόχος της εταιρείας είναι τα προϊόντα της να μπορούν να αποκτηθούν ακόμα κι από πολίτες χαμηλού εισοδήματος.

ego

Βέβαια, όπως και με το εν Ελλάδι εργοστάσιο της, η eGo δεν ανακοίνωσε σε ποια τοποθεσία και πότε χρονικά θα ρίξει τα μπετά για το νέο της εργοστάσιο. Η πλειονότητα πάντως των βιομηχανικών μονάδων στο Μεξικό, εδρεύουν είτε στα κεντρικά της χώρας είτε βόρεια αυτής, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ. 

Στη χώρα μας και σύμφωνα πάντα με το επιχειρηματικό σχέδιο που είχε ανακοινωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020, το όλο project θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα για να μην πούμε κιόλας ότι έχει καθυστερήσει αισθητά και πως μετά τις πομπώδεις ανακοινώσεις, ουδείς απ' όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση δεν έχει εμφανιστεί να ενημερώσει που βρισκόμαστε!

Υπενθυμίζουμε, παρόλα αυτά, ότι αν οι μπουλντόζες βάλουν μπροστά, το πλάνο προβλέπει ότι θα χρειαστούν 24 μήνες για την ολοκλήρωση του εργοστασίου, το οποίο θα παράγει 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως και θα απασχολεί -άμεσα- 1.000 άτομα με στόχο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, μαζί με λοιπούς συνεργάτες, στις 5.500.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube