Έφυγε ο Max Mosley, πρώην πρόεδρος της FIA

Έφυγε ο Max Mosley, πρώην πρόεδρος της FIA

Σε ηλικία 81 ετών, υπέκυψε μετά από μάχη με την επάρατη νόσο. Η αναγγελία του θανάτου του επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Bernie Ecclestone.

O Max Mosley γεννήθηκε το 1940, στη Μεγάλη Βρετανία. Μεγαλώνοντας σπούδασε δικηγόρος, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε και με το χώρο των αγώνων. Αρχικά ως αγωνιζόμενος και κατόπιν ως ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της March Engineering. Ο ίδιος ασχολήθηκε με νομικά και εμπορικά θέματα, καταλήγοντας να γίνει ο εκπρόσωπος του Formula One Constructor’s Association (FOCA). 

Οι ικανότητες και η προσωπικότητά του τον ανέβασαν τελικά στο ανώτερο σκαλί του βάθρου. Το 1993 ανέλαβε πρόεδρος της FIA, θέση που διατήρησε μέχρι το 2009, μετά από ένα ερωτικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει, σπιλώνοντας το όνομά του. Στα χρόνια που ηγήθηκε της παγκόσμιας αρχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κατάφερε να εμπορευματοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη Formula 1, να αυξήσει την αξία της ως πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα βελτίωσε σημαντικά τα μέτρα ασφάλειας στα Grand Prix. 

Σε δήλωσή του στο BBC Sport, ο διάδοχος και επί σειρά ετών στενός φίλος του, Bernie Ecclestone, ανέφερε σχετικά: «Είναι σαν να χάνω οικογένεια, σαν να χάνω έναν αδερφό, ο Max και εγώ. Έκανε πολλά καλά πράγματα όχι μόνο για το μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ήταν πολύ καλός στο να διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι σχεδίαζαν αυτοκίνητα που ήταν ασφαλή».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube