Έφυγε ο Jean Graton, πατέρας του Michel Vaillant

Έφυγε ο Jean Graton, πατέρας του Michel Vaillant

Ο σχεδιαστής Jean Graton, δημιουργός του Michel Vaillant, πέθανε χτες, 21 Ιανουαρίου 2021, σε ηλικία 97 ετών.

Jean Graton, Michel Vaillant

Ο κόσμος που λατρεύει τα κόμικ και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πενθεί. Ο σχεδιαστής Jean Graton πέθανε χτες, 21 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες. Ήταν 97 ετών. Για πολλούς, όπως και για εμάς, ο Graton αποτελεί το τελευταίο ιερό τέρας της χρυσής εποχής των κόμικ με θέμα τους αγώνες αυτοκινήτων.

Ο Jean Graton είναι φυσικά ο δημιουργός του Michel Vaillant, ενός χαρακτήρα κόμικ που γεννήθηκε το 1957. Η σειρά αυτών των κόμικς περιελάμβανε έναν οδηγό αγώνων από την ομάδα Vaillante, μια ομάδα που δημιουργήθηκε από τον πατέρα του Michel. Οι περιπέτειες των Vaillante έχουν συναρπάσει γενιές αναγνωστών και σαφώς ώθησαν νέους και λιγότερο νέους να αγαπήσουν τον συναρπαστικό κόσμο των αγώνων, ειδικά όπως αυτός διαμορφωνόταν τις πρώτες τέσσερις μεταπολεμικές δεκαετίες.

Jean Graton
O Jean Graton με τον Patrick Tambay στα πιτς της πίστας του Zandvoort το '83, τότε που ο Γάλλος οδηγός αγωνιζόταν με τη Scuderia Ferrari στην F1.


Το έργο του Jean Graton χαιρετίστηκε από τον κόσμο του αυτοκινήτου, αλλά και των κόμικ γενικότερα για τον για τον ρεαλισμό του. Το επίσημο website του Michel Vaillant δε, εξηγεί για τον Jean Graton και το έργο του: «Ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι για να πει ιστορίες, έπρεπε να εμπνευστεί από την πραγματικότητα.

»Ο Jean Graton παρακολούθησε αγώνες σχεδόν παντού στον κόσμο, δημιούργησε φιλίες με τους πιλότους, τους επικεφαλής των ομάδων και των σιρκουί, συγκεντρώνοντας χιλιάδες φωτογραφίες και έγγραφα που δίνουν στο έργο του τη σφραγίδα της αυθεντικότητας».

Η πρώτη σεζόν του Michel Vaillant αριθμεί 70 τόμους, που δημοσιεύθηκαν μέχρι το 2007. Στη συνέχεια, η σειρά ξεκίνησε σε μια νέα αρχή το 2012, με τον ένατο τόμο που μόλις κυκλοφόρησε. 

Jean Graton

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube