Έφτιαξε μια limo - τέρας με κόστος μόλις $ 10.000 [video]

Έφτιαξε μια limo - τέρας με κόστος μόλις $ 10.000 [video]

Δείτε τι λέει ο δημιουργός της και πώς κινείται καθημερινά με αυτήν. 

Ανεπίσημα είναι το ψηλότερο αυτοκίνητο της πόλης του Λίνκολν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το θηρίο ανήκει στον Jordon Foster από το Όρεγκον.

Ο ίδιος το ονόμασε USS Compensator και λέει ότι για την κατασκευή του χρειάστηκαν τρεις μήνες αδιάκοπης δουλειάς για 12 ώρες την ημέρα. Ήθελα να δω ποιο είναι το μεγαλύτερο πιο πρακτικό όχημα που θα μπορούσα να κατασκευάσω, λέει ο Foster και συμπληρώνει πως αυτό ήταν μια υπερυψωμένη λιμουζίνα. 

Στην ουσία όπως αποκαλύπτει πρόκειται για μια τεράστια κατασκευή, αλλά με έναν πολύ μικρό  με έναν προϋπολογισμό, καθώς η βάση της όλης δημιουργίας,  μια Lincoln Town Car αγοράστηκε αντί $1.200.

limo

Το συνολικό κόστος της μετατροπής (ή αν θέλετε της δημιουργίας του USS Compensator) έφτασε τα $ 10.000 συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς του οχήματος το οποίο σημειωτέον αγοράστηκε μέσω eBay. 

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι 4,6 λίτρων και το “θηρίο” πάτα πάνω σε ελαστικών 53 ιντσών το καθένα από τα οποία ζυγίζει 380 κιλά, ενώ ο κάθε τροχός ζυγίζει 55 κιλά. Έτσι προστέθηκαν πάνω από 1.600 κιλά βάρους στη λιμουζίνα.

Ο ίδιος ο  Jordon Foster λέει πως δεν είναι καθόλου εύκολο να κουμαντάρεις αυτό το αυτοκίνητο. Είναι - λέει - σαν να κουμαντάρεις ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο σε τρικυμία. Παρόλα αυτά το απολαμβάνει παρά το γεγονός ότι δεν στρίβει εύκολα και όπως λέει όταν κινείσαι πρέπει να έχεις συνεχώς το νου σου σε τυφλές γωνίες. Εκτός δρόμου όμως λέει είναι πολύ απολαυστικό. 

Καθώς η νομοθεσία του Όρεγκον επιτρέπει την κυκλοφορία στους δρόμους ενός τέτοιου αυτοκινήτου ο  Jordon Foster λέει ότι το χρησιμοποιεί στις καθημερινές του μετακινήσεις, με το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι να βρει θέση να σταθμεύσει. 

Τέλος στην ερώτηση αν θα ήθελε να πουλήσει το USS Compensator, ο δημιουργός του δηλώνει πως θεωρεί πολύ δύσκολο να βρεθεί αγοραστής, αλλά και να βρισκόταν θα το σκεφτόταν πολύ καθώς το αυτοκίνητο αυτό έχει για τον ίδιο μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube