Έβαλε ψεύτικο ραντάρ και βρήκε την υγειά του!

Έβαλε ψεύτικο ραντάρ και βρήκε την υγειά του!

Πολλοί περνούσαν «αεροπορία» έξω από το σπίτι του κι αυτός τους έβαλε χαλινάρι, φτιάχνοντας και εγκαθιστώντας ένα πέτσινο σταθερό ραντάρ-κάμερα!

Για να σηκώνουν το πόδι από το γκάζι οι οδηγοί που περνούν έξω από το σπίτι του, στην είσοδο του χωριού, ένας κάτοικος της Landes τοποθέτησε στην άκρη της αυλής του ένα ψεύτικο σταθερό ραντάρ-κάμερα.

Προφανώς, η θέα μιας τέτοιας συσκευής είναι ένα πολύ πειστικό επιχείρημα για να ανακόψεις την ταχύτητά σου, αν υπερβαίνει το όριο του ΚΟΚ. Ο Philippe Glorieux το έχει πιάσει πολύ καλά. Αγανακτισμένος από τις πολλές υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας εμπρός από το σπίτι του, αποφάσισε να δράσει. 

Το ραντάρ-κάμερα μπορεί να είναι ψεύτικο, αλλά πολύ αληθοφανώς φτιαγμένο. Και μιμείται το είδος ενός μοντέλου πολύ κοινού στη Γαλλία. Ο Glorieux χρησιμοποίησε ένα πλαστικοσωλήνα από PVC, στον οποίο έκοψε δύο θυρίδες και στις οποίες τοποθέτησε έναν καθρέφτη και λαμπτήρες. Το σύνολο διακοσμήθηκε με τις απαραίτητες μαύρες κίτρινες ταινίες. 

fake radar

Και όπως εξιστορεί στον ιστότοπο France Bleu, το πράμα δουλεύει. Οι οδηγοί σηκώνουν το πόδι. Η εγκατάσταση του δαιμόνιου Γάλλου, προκαλεί επίσης κάποια φρεναρίσματα, καθώς το ραντάρ δεν είναι χαρτογραφημένο ως είθισται στη Γαλλία, οπότε κάποιοι οδηγοί καταλαμβάνονται εξ απήνης. Αλλά ο Glorieux λέει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Αυτό το ψευδό-ραντάρ φαίνεται να εξαπατά και τα αντι-ραντάρ, επειδή έχει κλαπεί και βανδαλιστεί όπως ένα πραγματικό, με τις θυρίδες του να «τυφλώνονται» με αυτοκόλλητο ή σπρέι.

Το ραντάρ του Glorieux βρίσκεται ακριβώς ύστερα την είσοδό στο χωριό Azur, σε μια ζώνη ανώτατης ταχύτητας 50 km/h. Αλλά σύμφωνα με τον Glorieux, πολλοί οδηγοί περνούν πολύ πιο γρήγορα. Πριν καταφύγει στην παραπάνω λύση, ήρθε σε επαφή με το δημαρχείο για να ζητήσει να τοποθετήσουν κάποιο σύστημα επιβράδυνσης, αλλά χωρίς επιτυχία. Και όπως είπε στο France Bleu: «Περιμένουμε να γίνει ένα ατύχημα για να κάνουμε πράγματα... Έτσι πήρα την κατάσταση στα χέρια και εγκατέστησα αυτό το “ραντάρ”».

Εξηγεί ότι ζήτησε επίσης από τη Xωροφυλακή αν θα μπορούσε να εγκαταστήσει αυτό το ψεύτικο ραντάρ! «Μου είπαν ότι στο δημόσιο δρόμο απαγορεύεται αυστηρά και ότι διακινδύνευα ένα πρόστιμο για απόθεση απορριμμάτων σε δημόσιο δρόμο. Έτσι αποφάσισα να το τοποθετήσω στην ιδιοκτησία μου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube